Så här importerar en begagnad lastbil in Canada

Sedan bildandet av Kanadas justitiesekreterare importerade fordon (RIV) program i oktober, 2000, har det blivit svårare att importera nya och begagnade fordon i landet. Om lastbilen du planerar att importera gjordes eller efter 1995, måste du se till att fordonet uppfyller gällande säkerhetsbestämmelser, och, om inte, kan du behöva betala för vissa ändringar. Omvänt, kan du importera en bil från ett land utanför Kanada med inga problem så länge det är äldre än 15 år. Instruktioner
Välj ett fordon
1

Hitta en bil du gillar och en villig säljare. Tänk på att om ditt fordon valet är 15 år eller äldre, kommer du inte ha att göra med all den byråkrati när du tar med den in i landet. Annars måste du se till fabrikat, modell och år för fordonet överensstämmer med Kanadas säkerhetsnormer genom att ringa 800-461-9999.
2

Ring framåt till Transport Canada på 888-848 -8240 om lastbilen du väljer är mindre än 15 år gammal för att informera dem du kommer att passera gränsen och att dubbelkolla alla krav innan du gör ditt köp. De kommer också att låta dig veta om eventuella ändringar du måste göra innan du kan licensiera och försäkra fordonet, vilket ger dig en möjlighet att bedöma den ekonomiska bördan innan du hoppar in i affären.
3

Ta din bil till en biltvätt. Detta är viktigt, eftersom det är olagligt att ta något fordon över gränsen bär all smuts och bladverk. Se också till att du har kallas framåt för att låta Transport Canada vet att du ska nå gränsen med din import. Addera importera och redigera din nya lastbil
4

Kör eller bogsera din bil i Kanada. Vid gränsen, kommer du att förses med ett fordon Importera formulär som du måste fylla i och ta med till en RIV eller CBSA kontoret. Där får du resten av de nödvändiga blanketter och dokument som du behöver för att slutföra importen processen, inklusive RIV inspektionsrapporten. Du kommer att debiteras $ 195 till register med justitiesekreteraren av importerade fordon, samt andra tillämpliga skatter.
5

Ta RIV inspektionsrapporten och din lastbil till en mekaniker. Det kan behövas ändringar, och om så är fallet, kommer alla dessa kostnader måste betalas innan du kan försäkra och köra lastbilen på kanadensisk vägar.
6

Kolla runt efter bra priser på försäkringar. Dessa kan variera kraftigt från en myndighet till en annan. När din lastbil har passerat RIV inspektionen, är du redo för registrering och försäkring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77522.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.