Hur man registrerar en gammal bil i Frankrike

Om du vill registrera en gammal bil i Frankrike, kan du gå till din lokala prefekturen, eller sous-prefekturen, eller så kan du göra det på nätet eller per post. För varje bil över fyra år gammal, är en controle teknik behövs. Detta är en säkerhets-inspektion för att se till att bilen är trafiksäkra. Om det inte passerar, kommer du att få en lista på nödvändiga reparationer. Om du registrerar en bil som är äldre än 30 år, kan du registrera det som en klassisk eller samlare bil, eller "vehicule de samling." I detta fall controle tekniken ska anpassas till fordonets ålder, och testet kommer inte vara så stränga. Saker du behöver
Identitetsbevis
Bevis på adress
Fordonsregistrering papper
Controle teknik
Certificate de cession
Certificate de situationen administrativa
Visa mer instruktioner
Du kan registrera en gammal bil i person, On-line eller per post
1

För att registrera en gammal bil i Frankrike måste du styrka din identitet, bevis på din bostadsadress, en färdig "certifikat d'immatriculation" eller registreringsdokument, ett "certifikat de cession," ett intyg de situation administrativa och din controle teknik certifikatet. Den controle Tekniken måste ha gjorts under de senaste 6 månaderna, annars en ny kommer att krävas. Ta dessa dokument till din närmaste prefektur och de kommer att fråga dig med nya registreringspapper. Kostnaden beror på vilken region du befinner dig i, och hästen makt fordonet registreras. Priserna är lägre för mindre bilar, och högre för de med större motorer.
2

Skicka din ansökan, eller ansöka online. Om du registrerar via post, skicka kopior av alla dina papper till prefekturen, eller sous-prefekturen och kom ihåg att ta med den övre delen av intyget d'immatriculation som ska markeras som "säljs" och med datum och underskrift säljaren om det. Håll den nedre delen i bilen för att bevisa ägarskap, ifall du stoppas av polisen. Inkludera ett adresserat och frankerat kuvert och en check utställd till Tresor Public.
3

Kontakta Federation Francasie des Vehicules d'Epoque om bilen är över 30 år gammal. Denna nationella organisation kommer att ge dig all information du behöver och de rätta formerna för att fylla i för att registrera din klassiska bil i Frankrike. Du kan skicka dem kopior av de dokument som krävs och att de kommer att ställa upp en fil som du kan skicka till länet. Om du registrerar ett utländskt importerat fordon till Frankrike, behöver du även en 846-Ett intyg tulltjänstemännen. Du behöver också en officiell översättning, av ett ackrediterat översättare, för alla de ursprungliga registreringshandlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77795.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.