Skatt Tips om att köpa en begagnad bil från en återförsäljare

Många konsumenter är förtvivlade för att ta reda på att de måste betala skatt på ett begagnat fordon. Den allmänna tanken är att full skatt redan varit på bilen och bör inte betalas dubbelt. Tyvärr är det inte hur det fungerar. Staterna debitera moms på en bil varje gång den byter ägare, och det är sannolikt inte att förändras. Trots detta finns det sätt att minska din skatt och skydda dig från att överladdas skatt på ett begagnat fordon Sales Tax Tips

betala moms på alla fordon - ny eller begagnad - är oundviklig. Vidta vissa åtgärder för att säkerställa att du betalar rätt belopp.

Trots deras skumma rykte, de flesta används bilhandlare är anständiga människor som försöker göra det rätta. Tyvärr, det finns några dåliga äpplen i mixen, som med alla branscher. Även om det är ovanligt, vissa återförsäljare utnyttjar konsumenterna när du samlar moms. I denna situation, betalar dealern overcharges dig för moms, staten rätt belopp och fickor överblivna. Detta är inte bara en orättvisa, är det olagligt - skattebedrägeri är allvarliga

Skydda dig själv på din begagnade nästa inköp av fordon genom att veta din stat och landsting moms up front.. Gör matten för att avgöra om dealern laddas det korrekta beloppet.
Trade-In Tax Credit

flesta stater erbjuder en skattelättnad på ditt inbyte. Även om den exakta strukturen varierar från stat till stat, är huvudregeln att du bara betala skatt på prisskillnaden mellan fordonen, snarare än hela priset på fordonet du köper. Detta gäller vanligtvis begagnade bilar samt nya. Några undantag är Ohio (endast nya), Kalifornien, Michigan och South Carolina. Kontrollera lagarna i ditt tillstånd för klargörande.
P Om ditt tillstånd erbjuder ett inbyte skattelättnaden, ompröva sälja din gamla bil och tänka på handel det i stället. Visst, kanske du kan få en extra tusen eller två genom att sälja den, men när du kombinerar det med huvudvärk av att sälja ett fordon och tidsramen, kan handel med vara ett utmärkt alternativ.

Som ett exempel , använd ett inbyte bil med ett värde på $ 7.000. Om den begagnade bil du köper är $ 10.000 och din skattesatsen är 9 procent, skulle du betala $ 900 i skatt vid köp av begagnad bil. Genom att kasta ditt inbyte i mixen, minskar du din beskattningsbara värdet till $ 3.000 och klippa din skatteskuld till $ 270.

Eftersom skatten beräknas på priset snarare än värde, förhandla lägsta pris kommer inte bara att spara på köpeskillingen, kommer det att spara på skatter. Samma princip gäller för ditt inbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-used-cars/77372.html

Previous:
Next:

Köpa begagnade bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.