Hur får skattereduktion för elfordon

Om du funderar på att köpa en elbil, se till att dra full nytta av federala skattelättnader som kan vara tillgängliga för köpare av fordon som drivs främst på el. Beroende på vilken typ av elektriska fordon du investerar i, är det möjligt att dra nytta av flera skattelättnader på en enda transaktion. Förutom federala skattelättnader, kanske vissa stater har sina egna separata skattelättnader för elbilar. När man betänker de besparingar från att använda federala och statliga skattelättnader tillsammans med de potentiella besparingar på gas, att köpa en elbil kan bli ett mer hållbart alternativ. Saker du behöver
Tax Form 8936
Tax Form 8834
Visa fler instruktioner
1

Fråga elbilen återförsäljare att förse dig med skattelättnad berättigande information om fordonet du köper. Denna information kommer att hjälpa dig kompletta deklarationsblanketter senare och uppdatera dig om eventuella senare ändringar eller tillägg till befintliga skattelättnader.
2

Köp en ny elbil. När du har beslutat om en bil, tänk på att du kommer att få den största mängden av den nuvarande skattelättnader för fordon med större batteri kapacitet. Som av 2010, är ​​varje fordon med över 4 kilowattimmar batterikapacitet berättigade till en $ 7500 kredit.
3

Uppdatera Electric Credit Drive Vehicle genom att fylla i blankett 8936 och kopplar den till din federal självdeklaration för året köpte. IRS listar för närvarande två el modeller som kvalificerar för hela $ 7500 kredit. Denna lista kommer att växa eftersom fler elbilar släpps.
4

Använd Plug-in Electric Vehicle Credit när de köper mindre, lågvarviga elfordon. Dessa typer är ofta kallad grannskapet elfordon. Du kan få upp till $ 2500 för dessa fordon genom att fylla i blankett 8834 och kopplar den till din federal självdeklaration.
5

Använd krediten konvertering skatt. Om du konverterar hybridfordon till en helt elektriska plug-in fordon, är du berättigad att erhålla 10 procent av omställningskostnaderna upp till $ 4000. Omvandlingen krediten var inställd på att fasas ut till 2012, dock.
6

Utnyttja krediter statlig skatt. Om du bor i Kalifornien, låter Clean Vehicle rabatten Project för dig att få upp till $ 5000 för lätta elfordon och upp till $ 20.000 för nollutsläpp kommersiella fordon. Men inte alla stater är så generösa. För att ta reda på om ditt tillstånd erbjuder skattelättnader mot elfordon, besöka The Car Electric webbplats (se referenser), vilket ger nuvarande förmåner som finns i olika stater.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76649.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.