Vad är MSRP?

Att köpa en ny bil kan vara ett stort köp för de flesta människor, så att de innan de hoppar till ett beslut de vill se till att de får ett bra pris. En viktig indikator är tillverkarens föreslagna priset, eller MSRP. Om en köpare kan betala mindre än MSRP de är ibland, men inte alltid, gå iväg med en bra affär. Identifiering

Historiskt sett var MSRP tryckt på en bils vindruta med en stor dekal, vilket är varför det fortfarande idag ibland kallas "klistermärke priset." Mer troligt, kommer dock köparna att hitta en spec blad på en av bilens rutor listar bilarna standard och ytterligare funktioner och med MSRP.
Funktion

MSRP började som en fri marknad mekanism för att skapa lika förutsättningar för alla konsumenter. I praktiken har en av de funktioner som varit kommunicera till både återförsäljare och konsumenter det relativa värdet av en produkt, och skötare status det symboliserar. I vissa fall kan det MSRP faktiskt vara artificiellt uppblåsta, vilket ger återförsäljarna möjlighet att sälja på vad som verkade vara djupa rabatter. Både återförsäljare och tillverkare förmån, om detta resulterar i en ökning av försäljningsvolymen. Addera ditt På det

MSRP helt enkelt beskriver en utgångspunkt för priset av grundläggande modell av en bil, exklusive skatter, textning avgifter, registrering, eller sjöfart. I de flesta fall kan flera lyxiga funktioner också ingå mot extra kostnad. Eftersom bilhandlare får inventering genom olika kanaler, kan återförsäljare varierar och så i vilken utsträckning de kan underskred MSRP också kommer att variera kraftigt.
Betydelse

återförsäljare kommer inte alltid råda potentiella köpare av en bils MSRP, dock. Bilar i hög efterfrågan ofta kan säljas för väl mer än prislappen, så kommer återförsäljarna att försöka förhandla mer. Återförsäljaren kan även dölja den verkliga MSRP av modellen genom att övervärdera valfria funktioner som kan ingå i en specifik bil. Eftersom många köpare kommer endast samtycka att betala mindre än vad de uppfattar som det MSRP, kan sådana säljande taktik vara avgörande för återförsäljaren.
Potential

2007 den amerikanska högsta domstolen försvarade rätten för en tillverkare att inte skicka inventering till en återförsäljare som säljer under sitt föreslagna priset, finner att minimiprisåtaganden krav är inte nödvändigtvis konkurrenskraftiga. Med förhandling sådan del av bil kultur, är det oklart i vilken utsträckning denna praxis skulle kunna föras över till utställningslokalen. Försämringen av den amerikanska bilindustrin så att det krävs federala lån under 2008 och 2009 gör det osannolikt att biltillverkarna skulle göra något för att stöta bort köparna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76336.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.