Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Bilbatteriladdare Problem med

Moderna bilbatterier är generellt låga underhållskostnader objekt och endast kräva regelbundna kontroller och rengöring för att säkerställa deras tillförlitlig drift. Ibland elektriska komponenter misslyckas eller fordonsägare lämnar tillbehör påslagen under längre perioder, vilket resulterar i att batteriet är helt urladdat sin elenergi. I dessa fall är batteriladdare används för att byta batteri: s förlorade laddning. Även med batteriladdare är ganska enkel, kan vissa problem uppstå. Polaritet

Bilbatterier har två tjänster som batterikablarna är anslutna till. Varje inlägg har en specifik polaritet, positiv eller negativ. För att kunna byta ut batteriet laddning, måste den positiva kontakten på laddaren vara ansluten till den positiva batteripolen, och den negativa kontakten till den negativa polen. Om du ansluter laddaren kommer inte att byta ut batteriet laddning och kan resultera i explosion
Överladdning
p Det finns två huvudsakliga typer av batteriladdare,. Automatisk och manuell. Automatisk laddare kommer att känna av när batteriet är fulladdat och sluta leverera elektrisk energi. Detta håller batteriet från att skadas av överladdning. Manuell laddare måste övervakas av användaren och stänga av eller frånkopplad när batteriet blir fulladdat. Manuell laddare övervakar inte batteriets laddat tillstånd, så om inte bortkopplad rätt man kan överladda batteriet och orsaka permanenta skador.
Spänning

Vissa batteriladdare kan ställas in på olika spänningar. Spänningen laddaren är inställd måste matcha den nominella spänningen i batteriet som ska laddas. Om den rätta spänningen inte är vald, alltför långa laddningstider eller överladdning kan förekomma.
Ingen utgång


När du är ansluten till ett helt urladdat batteri, kommer en batteriladdare visa liten eller ingen läsning på sin voltmeter. Om du efter 15 till 20 minuter utan förhöjning av spänning uppstår, kan batteriladdaren inte levererar någon ström till batteriet och alla anslutningar måste kontrolleras. Om laddaren är korrekt ansluten och har god kontakt med polerna kan batteriet ha en död cell eller skadas och bli oanvändbart och bör testas för att bestämma dess skick.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72327.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.