Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Beskrivningen av en drivknut

CV står för konstant hastighet. CV lederna i bilar innebär att säkerställa att effekten uppnås jämnt till hjulen hela tiden, oavsett vilken position styrningen är i eller hur bilen rider på sin fjädring. Framhjulsdrift bilar har drivknutar på varje sida av de främre halv-axlar. The Boot

drivknut på en bil ser inte ut som mycket. Själva leden där rörelsen sker är inneslutet i ett gummi känga, en tung, flexibelt plasthölje som omsluter hela fogen. Kängan har två primära syften. Det begränsar fett som smörjer leden som annars skulle droppa eller spin off leden och håller smuts som skulle göra den gemensamma klibbiga och ineffektivt ur mekanismen.
Kulleder

Två typer av bollen CV lederna är tillgängliga. Fasta kulleder har en kärna som kallas ett "race" där sex kullager sitter. Dessa lager är inneslutna i ett hölje som kallas en "bur" som tillåter dem att rulla fritt. När de gemensamma behov att flytta, kulorna rulla in sina spår i den inre banan, vilket möjliggör den perfekta överföring av makten från drivaxeln till hjulet. Störta kulleder verka på en liknande princip, men tillåta mer extrema vinklar.
Tripod Joints

Tripod lederna är den andra kategorin av drivknutar. Vissa biltillverkare föredrar tripod lederna för de inre lederna, medan kulleder används för den sida av axeln som ansluter till hjulet. Istället för sex punkter som en kulled, använder ett stativ joint tre rullande punkter för att ge sitt utbud av rörelse. Dessa leder också flytta in och ut baserad på rörelsen av upphängningen. Addera Kullager

Inuti en boll drivknut är en serie av kullager som hålls smorda och röra sig fritt genom fettet i bagageutrymmet. Smuts, fukt och damm hindrar smidig rörelse av lagren, vilket gör leden att överföra makt från alla vinklar kan levereras från. Tripod CV lederna har rullar istället för kullager. Dessa rullar är små och cylindriska och kräver samma typ av slutna smörjning som kullager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75778.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.