Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter termostaten på en 1993 Thunderbird

Termostaten i 1993 Thunderbird är den del av kylsystemet som reglerar motorns inre temperatur genom att reglera flödet av kylmedel mellan motorn och kylaren. När du först startar motorn, är termostaten stängd, hålla kylvätskan i motorn och sprids mellan kylaren och värmeelementet. När normal arbetstemperatur uppnåtts, öppnar termostaten och kylvätskan börjar flöda genom hela systemet. Byte av termostat är ett jobb du kan utföra med minimala verktyg eller erfarenhet i ungefär en timme. Saker du behöver
1 gallon ny kylvätska
Ny termostat
nya termostathuset packning
Stor dräneringskärlet
½-tums uttag
Ratchet
6-tums förlängning Review, Universal svivel för spärr
Packning skrapa
RTV silikon
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera dräneringsventil, även känd som en petcock ventil, i lägre radiator tank. Placera drain pan under petcock ventilen och öppna ventilen, vilket gör att vätskan rinna i pannan. Ta bort kylarlocket.
2

Lokalisera termostathuset genom att följa den övre kylarslangen från kylaren till motorn. Termostathuset är i slutet av den övre kylarslangen.
3

Ta bort de två eller tre skruvar som håller fast termostathuset till motorn genom att vrida dem moturs med hylsa och spärrskaft. Du kan behöva den universella vridas för att komma åt dessa bultar.
4

tag i termostathuset där den ansluter till den övre kylarslangen och drag kraftigt uppåt i en vinkel för att ta bort kåpan. Anteckna orientering termostaten.
5

Ta bort den gamla termostaten. Använd packningen skrapan att grundligt rensa bort resterna av den gamla packningen från båda anliggningsytorna.
6

dit den nya termostaten med samma inriktning som den du bara bort.
7

Applicera ett tunt skikt av RTV silikon på båda ytorna bostäder parning och placera packningen mot huset.
8

Rada upp bulthålen i huset med dem i motorn och byt termostathuset.
9

Montera fästbultarna genom att sätta in dem i bulthålen och vrida dem medurs tills fingrarna.
10

Vridmoment bultarna till mellan 30 och 40 foot-pounds.
11

Stäng petcock ventilen och dra dräneringstråget ut.
12

Fyll kylaren med ny kylvätska. Starta motorn och låt den uppnå normal driftstemperatur. Toppa kylvätskenivån behov. Byt ut kylarlocket. Toppa översvämningen flaskan som behövs.
13

Häll använda kylmediet i en lämplig behållare och ta den till en lokal verkstad eller delar butik för återvinning eller korrekt avfallshantering.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74086.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.