Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vespa Scooter Problem

Vespa är en italiensk scooter tillverkare som har varit i branschen sedan 1943. Den Piaggio Corporation äger Vespa varumärket. På grund av detta, är identiska scooter modellerna ibland marknadsförs under både Vespa varumärket och Piaggio varumärket, beroende på det land där skotern säljs. Även om mycket pålitlig och mycket hög kvalitet, vespor, liksom alla andra fordon, kan ha några vanliga problem. Historia

Vespa skotrar infördes 1943. Tidiga scooter modellerna var 2-takts modeller som används för en magneto att ge ström till tändstiftet och för strålkastare och blinkers. Senare modeller lagt till moderna funktioner som ett batteri, elstart och kontinuerligt variabel (CV) överföring att göra sig av med behovet av en koppling och växellåda.
2-Cycle Frågor

tvåtaktsmotorer använder olja blandas med bränslet för motorns smörjning. Mycket tidiga vespor krävs ryttaren att blanda motorolja med bensin innan du lägger bränsle till skotern. Senare modeller, som var fortfarande ganska tidigt, använde ett system för olja injektion. Om din skoter har ett system för olja injektion, i vissa fall kan systemet misslyckas. Om den gör det, kan du fortfarande manuellt blanda din gas. Men det är inte så bekvämt som att bara lägga gas och olja separat när de tar slut. Addera ditt startproblem i sparkcyklar

Äldre Vespa skotrar kan vara svårt att starta vid kall väderlek. Vespas använder en manuell choke system för att hjälpa till med start i kallt väder. När din Vespa fräser till liv, kommer det fungera bra. Men att få det igång kan vara en utmaning. I verkligheten, varje skoter, choke och förgasaren är lite annorlunda, så vad som fungerar på en skoter kanske inte fungerar på en annan. När du startar din Vespa i kallt väder, börja med choke 1/4 av vägen ut och öka det vart fjärde eller femte sparkar på startmotorn.

Äldre Vespa skotrar som inte kommer att starta även i varmt väder kan ha ett antal problem. Förgasaren kan behöva byggas om på en skoter som inte har gått i många år. Men om din scooter har varit igång och nu startar inte, kan problemet vara väl skoterns spole, magneto eller döda switch. Många äldre modeller har ingen nyckel, och när kill switch misslyckas, kan det hindra gnista når tändstiftet.
Modern startproblem

Moderna vespor är så komplexa som alla andra moderna skoter. Detta är en fördel när de fungerar bra. Moderna vespor är lätt att starta. De har automatiska drosslar och automatiska växellådor. Vanligtvis börjar din moderna Vespa är lika enkelt som att vrida nyckeln, klämma bromsen och trycka på startknappen. Dock har vissa moderna Vespas hade problem med felaktiga kill switchar. Den kill switch är utformad för att stänga av all strömförsörjning till motorn i en nödsituation eller annan situation där du behöver för att stänga av motorn, men kan inte nå nyckeln. Om din moderna Vespa inte startar, och du vet att batteriet är bra, försöka ersätta kill switch.
Belysningsproblem

Moderna vespor är mycket tillförlitliga. Eftersom de har ett batteri, det finns mycket få problem med ljus och signaler. Däremot har många vintage vespor inte ett batteri och kan endast ha en 6-volts belysningssystem. Dessa lampor är inte särskilt ljusa. Om din Vespa är tillräckligt gammal för att inte ha ett batteri, kommer ljuset svagt när motorn går på tomgång. Som du rev ​​motorn, kommer den att producera mer kraft och ditt ljus kommer att bli ljusare. Slå signaler på äldre vespor utan batterier kan sluta blinka om motorn sjunker under en viss hastighet. För att förhindra detta, justera din förgasare s tomgångsvarvtal tills motorn ger tillräckligt med ström för blinkers att blinka när motorn går på tomgång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72176.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.