Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vridverktyg användning Riktlinjer

Om du någonsin avskalade en bult medan du arbetar på motorn, vet du värdet av en momentnyckel första hand. Denna specialitet verktyg är en livräddare när det gäller att inte bara dra ner skruvar och muttrar till rätt fabrik täthet men också undvika kostsamma olyckor som kräver dyra utbyte av delar. Momentnyckeln Defined

Många aspekter av mekanik och bilverkstäder kommer med fabriken rekommenderade täthet inställningar som skall följas under reparationen. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i mekaniska fel, glapp eller frakturer tryck. Momentnycklar tillåter precision täthet till förutbestämda nivåer.

Momentnycklar finns i ett par olika utföranden, men de två vanligaste är hylsnyckel och lång-ratten design. Båda är tillverkade för att koppla in ett vanligt uttag, beroende på storleken på natten skärps, med en ¼-tums stickpropp. Den långa-dial design har en urtavla och visare som skiftar när tryck appliceras. Den förspänning eller förinställda hylsnyckel stil har justerbara inställningar som klickar när rätt tryck uppnåtts. Addera Varför använda en momentnyckel?

När en bult eller mutter dras åt den är konstruerad för att tåla en viss nivå av tryck. För mycket åtdragning och bulten kommer band (dvs. trådarna kommer shear off) eller mutter kanterna kommer att riva av. Om man arbetar med olika metaller, speciellt aluminium höljen motor, bultar av stål och muttrar skruva in kommer lätt riva aluminium trådar eller knäcka ett fall kant när hårt åtdragen. Aluminium är en mycket mjukare metall än stål. Momentnyckeln kan du dra åt höger upp till det tillåtna täthet utan att lida ovanstående katastrofer.
Tool Options

momentnyckel verktyget applikation kan utvecklas på ett antal olika sätt men designen är i allmänhet samma. Variationer inkluderar skiftnycklar pneumatiska vridmoment (lufttryck-driven), vridmoment mutterdragare, hand skruvmejslar vridmoment för små precisionsdetaljer jobb, vridmoment skiftnycklar skiftnyckel med mera. Det finns också olika tillbehör såsom högt tryck uttag för extrema vridmoment jobb och dator Läsa verktyg för bättre noggrannhet.
Application

Vid åtdragning med momentnyckel, gör Kontrollera att bulten är redan handkraft (dvs du inte kan vrida den något hårdare med dina egna fingrar). Sedan långsamt åt med en skruvnyckel. Du kommer att känna stoppstället för normalt motstånd. Detta är den vilopunkt av bulten innan det börjar att ta på trycket i bulten kaviteten.
P Om användning av en förspänning verktyg, ställa in verktyget till önskade tätheten tryck. Du kommer att se trycknivåer ingraverat i verktyget handtaget. Sätt på den lämplig storlek med uttaget till verktyget och montera hela verktyget systemet till den bult som ska dras åt. När monterade, sakta men med konstant tryck vrid momentnyckel ett kvarts varv (45 grader). Detta gör att du kan återställa varje gång i stället för att försöka vrida armarna hela vägen runt i cirkel med konstant tryck. När verktyget med rätt däcktryck för dina bult behov, kommer du att höra en klocka eller med ratten nålen når trycknivån. Den förspänning klick verktyg är bättre i ansökan, eftersom du inte behöver oroa sig för vibrationer skakar ratten nålen.
Rätt verktyg Care

En momentnyckel är utformad att tillhandahålla precisionsarbete och, som ett resultat, dess inställning och funktion måste skyddas för att fungera korrekt. Mal, tappa verktyget eller uppspänning det i verktyget tillbaka efter användning är ett säkert sätt att skruva upp inställningarna och funktion. De flesta momentnyckel verktyg levereras med ett skyddande fodral - använd den religiöst. För seriöst precisionsarbete, kan du få ditt verktyg regelbundet kalibreras vid kvalificerade butiker verktyg reparera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71413.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.