Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Så att ta en motor Apart

Du kanske vill lägga till några interna hästkrafter i en motor, så du måste veta hur man tar isär - eller du kanske inte har ett val, att något är trasigt. Hursomhelst, kommer du fortfarande behöver veta hur man tar en motor isär för att hoppa upp eller fixa det. Instruktioner
1

Töm vätskorna från motorn. Tappa av oljan i en catchpan och lämna till deponi. Tappa av frostskyddsmedel i en ren catchpan och lämna till deponi. Du behöver inte tömma bromsvätska, servostyrning vätska eller transmissionsolja på denna punkt.
2

Ta bort kylarslangar och radiator. Spänn loss slangarna och ställ in slangar och klämmor åt sidan. Om bilen inte är utrustad med en transmission kylare, kommer överföringsledningarna att skruvas in i kylaren. Lossa ledningarna och satt dem åt sidan när de inte är i vägen.
3

Ta bort alla externa tillbehör. Dessa inkluderar luftpumpen, servostyrning pump, generator, kompressor och bälten tillbehör. Ställ dem åt sidan. När du tar bort servopumpen, låta styrservoolja rinna in i en fångst hink.
4 p Om fordonet är förgasare, ta bort förgasaren från insugningsröret. Om det sprutas bränslet och har en spjällhuset, ta bort spjällhuset. Om den har multi-port bränsleinsprutning, försiktigt bort spridarna från motorn. Ta bort insugningsröret.
5

Koppla bort alla kablar och slangar från motorn. Lay varje tråd och slangen åt sidan. De flesta av de kontakter för sensorerna är individuellt (inte en ser ut som en annan), men om du inte är säker, eller märka mer än en som ser likadan ut, kanske du vill märka kontakterna. Ställ alla slangar, vakuumledningar och ledningar åt sidan. Se till att du placerar den där den inte kommer att fånga på motorn när du tar bort den.
6

unbolt transmissionen från motorn. Se till att du får alla bostäder bultar. Beroende på vilken typ av fordon du arbetar på, kan det finnas ledningar från transmissionen till olika komponenter. Vara säker på att inga ledningar är fäst på något sätt till motorn.
7

Fäst motorn hissa till motorn. Avlägsna bultarna motorfästet. Lyft motorn tillräckligt så att du kan ta bort bultarna motorfästet. Använda hissa, lyfta motorn ur motorrummet. Du kan nu avsluta med motorn isär.
8

bort huvudena, Oljetråg, vattenpumpen och transmissionskåpan. Skicka motorn ut till verkstaden för varm tank och tråkigt, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71009.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.