Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur att rengöra en Polaris Snowmobile Clutch

Polaris snöskotrar använder en kontinuerligt variabel drivande och drivna kopplingssystem med ett bälte. Drivanordningen kopplingen pressar drivremmen, vilket gör att snöskotern att röra sig. Denna klämma orsak drivremmarna att bära, vilket gör att smuts och skräp för att flyta runt i motorrummet. Detta skräp kan hamna inne i din koppling, vilket skapar en uppbyggnad som resulterar i kopplingen inte fungera så effektivt. Resultatet är en förlust av hästkrafter. Gummi och sot kan ansamlas på ytorna koppling kontakt också, vilket orsakar slirning. De måste rengöras regelbundet. Saker du behöver
varmt tvålvatten
Spray bromsrengöringsmedel eller butik lösningsmedel
skursvampar eller stålull
handdukar Shop
Koppling avdragare
Grundläggande uppsättning handverktyg
Strap skiftnyckel
Visa fler instruktioner
en

Demontera höljet kopplingens säkerhet genom att dra stiften i båda ändar och dra skyddet rakt ut. Lyft av drivremmen genom att rulla den över den yttre ytan av den sekundära kopplingen tills ansiktena sprids och tillåter remmen att lossna. Ta centrum, stor clutch blixt från kopplingen. Skruva kopplingen avdragare, som ser ut som en stor bult, i centrumhålet av kopplingen genom att trä in den och vrida den medurs. Håll kopplingen med bandnyckel att hålla den från att vrida och gradvis dra kopplingen avdragare tills kopplingen dyker upp.
2

Använd butik lösningsmedel för att rengöra eventuella rester inne i kopplingen genom att spraya och torka. Var försiktig så att inte vätska på de icke-metalliska komponenterna inuti kopplingen. Torka av insidan områden kopplingen torr.
3

Inspektera koppling ansikten, som är de delar som kommer i kontakt med drivremmen. Leta efter något gummi som har samlats på dessa ytor. Använda en tvål fri souring pad eller stålull, polera och ta bort ackumulerade gummi. Om gummit inte svarar på dynan eller stålull, kan du använda 180-slippapper. Använd inte åt sand, vilket resulterar i ojämna ytor. Polera slipade området när du är klar med skur pad eller stålull för att ta bort repor.
4

Tvätta kopplingen ansikten med varmt tvålvatten. Dish detergent är bra för detta. Se till att vattnet är så varmt som möjligt, men inte så varm att den bränner dina händer. Varmvatten tvätt hjälper avlägsna föroreningar inbäddade djupt inom aluminium ytor. Torka ordentligt när du är klar.
5

Rengör drivrem med varmt tvålvatten och skrubba med en borste med medium till mjuk borst. Torka bältet med en handduk och låt den torka helt innan du installerar den.
6

Placera kopplingen på motorns vevaxel, trycka på något. Montera skruven mitt kopplingen och dra åt. Montera drivremmen och ersätta alla skyddsanordningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72730.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.