Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en läckande Timing Cover

Det finns bara två anledningar att byta transmissionskåpan, som fungerar som den främre motorhuven, täcker kamkedjan och dreven. Antingen transmissionskåpan är sprucken, vilket orsakar en läcka, eller en permanent installerad främre tätningen läcker. Transmissionskåpan ersättning förfaranden varierar från bil till bil, beroende på om motorn är monterad från framsidan till baksidan, eller tvären. Om motorn är tvärställda, är att ta bort radiatorn inte krävs. I vilket fall, följa alla procedurer som beskrivs i fordonstillverkarens verkstadshandbok för transmissionskåpan ersättare. Saker du behöver
dräneringskärlet
Verktygssats
Tillverkarens servicemanual
Timing packning
Packning sealer
RTV silikon
ersätter transmissionskåpan
Visa fler instruktioner
1

Koppla batterikablarna genom att lossa skruvarna som håller dem på plats med en skiftnyckel.
2

Placera ett uppsamlingskärl under den T-formade petcock, som är belägen vid botten av fordonets radiator.The radiator är placerad på framsidan av motorrummet. Ta bort kylarlocket. Lossa petcock med en tång, vrida petcock motsols tills den är helt öppen för att tappa ur kylvätskan ur kylaren.
3

Ta bort alla delar som behövs för att underlätta avlägsnandet av gamla transmissionskåpan, såsom fläktblad och fläktkåpa, vattenpumpen, den harmoniska balansblock eller kylaren. Vad du behöver ta bort beror på märke och modell på din vehicle.Refer till fordonstillverkaren servicemanual för exakta instruktioner.
4

Leta pannan motorolja längst ner på motorn. Se biltillverkarens servicemanual för den exakta placeringen av motorns oljetråg. Lossa motorn bultarna oljetråget och släppa oljetråget ner tillräckligt för att tillåta den främre tätningen på transmissionskåpan att rensa oljetråget, om det krävs av motortillverkaren.
5

Demontera skruvarna som fäster transmissionskåpan på motorn. Ta bort läckande transmissionskåpan. Använd en packning skrapa bort delar av den gamla packningen som är kvar på motorblocket.
6

Måla den nya packningen transmissionskåpan med packning tätningsmedel på motorsidan av packningen. Montera packningen transmissionskåpan på motorn, rikta tapp-pin hål i transmissionskåpan packningen med Dymlingformade stift i motorblocket. Måla sidan transmissionskåpan av timing packning med packning tätningsmedel. Belägga ytan där oljetråget tätningen och oljetrågspackning sammanträda samt ytan där oljetråget tätningen och den främre läppen av oljetråget träffa RTV silikon.
7

Placera den nya transmissionskåpan på motorn, rikta in Dymlingformade stiften i motorn med tapp-pin hål på transmissionskåpan. Skruva den nya transmissionskåpan på motorn och dra åt alla fästen transmissionskåpan till specifikationer hittar du i användarhandboken. Dra åt bultarna oljetråget. Dra åt bultarna oljetråget motorns specifikationer med en momentnyckel från verktygslådan.
8

tillbaka alla delar som avlägsnades i syfte att underlätta utbyte av läckande transmissionskåpan, i För att de togs bort.
9

Stäng petcock. Fyll kylaren med kylvätska. Anslut batterikablarna till batteriet. Starta motorn och låt den bli varm. Fyll kylaren med kylvätska vid behov, eftersom termostaten öppnas. Inspektera framför motorn för både kylmedel och motorn läcker olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75529.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.