Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en generator i ett Montero Sport

Utan ström från generatorn, kommer ditt tändsystem måste bero på batteriet för elkraft. Om generatorn inte fungerar, kommer batteriet att misslyckas mycket snabbt och bilen kommer att sluta köra. Om du misstänker att generatorn i din Montero Sport inte fungerar, kan du byta ut det eller ta bort det och få det testat, de flesta bildelar butiker kommer att testa generatorn för dig gratis om du tar med den i. Saker du Behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Lägg den åt sidan och leta generatorn på framsidan av motorn.
2

bort justeringsbulten på toppen av generatorn med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Lossa det nedre fästet bulten och skjut generatorn mot motorn för att lossa bältet. Ta loss remmen från generatorn.
3

Lokalisera anslutningarna kabelstammen på baksidan av generatorn. (Det finns två av dem, en ring kontakten på "B" terminal och en plugg i kontakten.) Ta bort ringen kontakten, med hjälp av en skiftnyckel, dra sedan ut den andra kontakten genom att trycka flikarna på kontakten och dra den fri från generatorn.
4

Ta bort fästbultarna från generatorn med en hylsa och spärrskaft, lyft sedan generatorn ur motorrummet. Placera den nya generatorn på plats och montera det nedre fästet bulten. Låt bulten lös.
5

Installera den övre justeringsskruven och låt den ligga löst. Fäst de två anslutningarna kabelstammen på baksidan av generatorn, skruva sedan in skruven på ringen kontakten med en skiftnyckel. Se till att den andra anslutningen är säker.
6

Skjut drivremmen till generatorn remskiva och dra generatorn ut från motorn. Dra åt justerskruven med en skiftnyckel när bandet är tight. Dra den undre fästskruven med en hylsa och spärrskaft.
7

Installera negativa batterikabeln på negativa inlägg på batteriet och dra åt bulten med en nyckel eller hylsa och spärrskaft. Starta motorn och kontrollera att remmen är korrekt körs över remskivorna. Kontrollera att generatorn laddar också.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71904.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.