Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad göra när ett bilbatteri dör

Du vänder din bilnyckel och hör ingenting mer än en svag grunt eller klick. Du kommer inte någonstans ännu. När din bil batteriet dör det kan vara ganska en olägenhet och du måste veta vad man ska göra för att få dig att gå så snabbt som möjligt. Att få en avgift tillbaka till batteriet kan göras på ett par olika sätt, och att diagnostisera den bakomliggande problemet bör bli nästa att arbetsplanen. Starthjälp

vanligaste quick fix när bilen batteriet dör är att få en skjuts. Antag att din generator fungerar att ladda batteriet när motorn startar, kan du använda den avgift från en annan bil för att få din egen bil går igen.

Ring eller be någon i närheten om hjälp att få ett hopp. Be honom att parkera sin bil bredvid din, enligt AskMen.com. Öppna båda huvor och bifoga startkablar till varje batteri medan den andra personens bil körs. Var noga med att ansluta den positiva änden på kablarna (oftast röd eller indikeras med ett "+"-tecknet) till den positiva polen på hans batteri. Anslut minuspolen (oftast svart eller visas med ett "-" tecken) till den negativa terminalen på hans batteri

Anslut den motsatta änden av kablarna till din egen batteriet och låta batteriet laddas under ett par. minuter. Med kablar fortfarande är anslutna, kan du prova att starta din bil. Motorn ska starta och fungera normalt. Låt bilen att köra med kabeln ansluten till en annan minut, sedan ur kablarna försiktigt och lägg undan dem. Om motorn dör igen efter frånkoppling, kan du ha ett annat problem. Din döda batteriet Addera Batteriladdare

Ladda med en batteriladdare om du är hemma och har tillgång till en laddare. Detta kommer att eliminera behovet av en annan bil och startkablar.

Hook kablarna på din batteriladdare till rätt plintar i bilbatteriet precis som när du starthjälp. Slå på laddaren och låta den nödvändiga tiden att passera innan du startar motorn. Detta kan inte vara så snabb med en fix som starthjälp, beroende på din laddare.
Vet orsaken

Fastställ orsaken till problemet som snart som möjligt efter att ha ett dött batteri laddas. Du vill inte bli strandsatta igen.
P Om du lämnade dina lampor på hela dagen av en slump, då orsaken är uppenbar, och att du förmodligen inte behöver utreda ytterligare. Dock bör du kontrollera om kupolen lyser i på-läge, om stereon på något sätt kvar på efter att bilen är avstängd, kolla belysningen i handskfacket, bål eller under huven för att se till att de vänder dem när de är stängda.
p Om ditt batteri fortsätter att dö efter uppladdning med någon uppenbar förklaring, har din generator kontrolleras för att se om det underlåter att reglera kraften i ditt elsystem.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71761.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.