Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du återställer en Honda Element dator

Du kan återställa datorn på din Honda Element direkt från ditt hem garage, spara dig en resa till mekaniker. Honda Element är utrustad med en inbyggd diagnostik (OBD) dator, som tar emot och lagrar felkoder från sensorer placerade över hela fordonet. När den tar emot en av dessa koder, varnas du genom att belysa en varning eller tjänsten ljus på instrumentpanelen. När du har haft det problemet tittat på och fast, kommer du eller din mekaniker behöver återställa datorn för att stänga av belysningen och hålla bilens dator fungerar. Saker du behöver
OBD-kod scanner
Startnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta en port under instrumentbrädan på förarens sida av fordonet som är samma storlek och form som kontakten på OBD-koden skannern. Anslut skannern till porten.
2

Sätt nyckeln i tändningslåset och vrid den till "på" läge men starta inte motorn. Fordonets strömmen slås på skannern. Låt skannern läsa felkoder.
3

Tryck på "reset" eller liknande kommando på framsidan av skannern för att återställa bilens dator. Koppla ur skannern och stänga av fordonet.
4

Vänta 60 sekunder och starta sedan motorn. Kontrollera att varningslamporna och service lampor har stängt på bilens instrumentpanel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73193.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.