Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Suzuki XL7 Problem

Den XL7 var en mid-size SUV tillgängligt från japanska biltillverkaren Suzuki Motor Corporation mellan 1998 och 2009. Fordonet såldes tillsammans med kompakta Vitara modellen. Xl7 omarbetades för 2007 års modell, som Suzukis första crossover utility vehicle. Medan xl7 konkurrerade med andra stadsjeepar genom att erbjuda en låg kostnad nybörjar alternativ, har det blivit känt för flera återkommande problem som ägare och potentiella köpare bör vara medvetna om. Broms Problem

Ett av de vanligaste problemen med Suzuki XL7 innebär bilens bromssystem. Medan ett återkallande behandlat vissa specifika broms problem, har andra problem drabbade modeller från olika år som inte var en del av återkallelsen. I vissa fall förare rapporterar svaga bromsar som kräver en lång sträcka för att föra fordonet till en punkt, vilket resulterar i en potentiellt farlig situation. I många andra fall, ägare klagar på bromsbelägg som slits i förtid, särskilt på XL7 s skivbromsar fram.
Timing Chain

Motorn kamkedjan presenterar en annan vanlig XL7 problem. Kedjan själv kan lossna, vilket resulterar i ett högt ljud, vilket gör den känslig för brytning. I andra fall har timing kedjespännare varit kända för att misslyckas, vilket leder till en mycket lös kedja med en hög sannolikhet för att bryta eller lösa upp helt. En del av problemet med xl7 s kamkedjan är Suzuki uttalande att kamkedjan buller är normalt på en ny bil, som en del av inkörningstid. Dock har Suzuki inte specificerat vid vilken punkt kamkedjan buller bör vara ett tecken på mekaniskt fel.
Påminner

Suzuki XL7 har varit föremål av flera återkallelser. Under 2005 mer än 1.600 modeller återkallades på grund av ett problem med bromssystemet. Felaktiga bromsskivor befanns vara mottagliga för att bryta när de används för att göra en akut nedförsbacke sluta. Nya skivor installerades för ägare av XL7s med detta problem. En annan minns, gjord 2003, omfattade nästan 200.000 fordon. Återkallelsen riktar svaga kablar som används i hastighetsreglersystem, vilket skulle kunna hindra föraren från att driva varvtalsreglering ordentligt.
Säkerhetsfrågor

Andra Suzuki XL7 återkallelser har behandlat direkt med säkerhetsfrågor. Under 2007 mer än 900 modeller av xl7 återkallades på grund av användning av felaktigt material i installationen av vindrutan. Vindrutan var särskilt benägna att komma ut ur sin ram under en krasch - vilket kan orsaka personskador. Nytt glas installerades i fall där återförsäljare inspektioner avslöjade problem. Även om endast vindrutan var källan till återkallelsen var nytt glas också installeras på sidofönster och bakre liftgate i vissa fall.


Allmänna problem En annan grupp av problem med xl7 innebära generella brister eller fel. Många ägare har klagat av överdriven väg buller, framförallt vid körning i höga hastigheter. Kvaliteten på XL7 s inredningsmaterial, tillsammans med dess passform och finish, har också kritiserats av granskare. När det gäller övergripande tillförlitlighet, fick xl7 en medioker "5" rangordning (av 10) från US News & World Report och nämndes som särskilt underlägsen andra stadsjeepar i sitt marknadssegment (även xl7 faktiskt prissatt under många av dess direkta konkurrenter).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71369.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.