Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter generatorn i en 96 Infiniti G20

Byta generatorn på 1996 Infiniti G20 kan lösa laddning systemproblem. Göra arbetet själv kommer också att spara en stor reparation räkningen från ett garage eller servicecenter. Om generatorn inte fungerar på rätt sätt, kan tändsystemet och andra elektriska komponenter i bilen drar behövde ström från batteriet, vilket gör att du kan uppleva start problem. Över tiden, kan batteriet skadas av detta. Saker du behöver
Wrench in
Hylsnyckelsats
Ratchet
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din G20 och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten från kabeländen med en skiftnyckel och lyfta kabeln från batteriet, sedan isolera den från terminalerna.
2

Lossa justerskruven på toppen av generatorn med en sockel och spärr, sedan flytta till den nedre bulten och lossa det liksom. Rotera generatorn mot motorn tillräckligt för att lossa bältet. Ta bort remmen från remskivan och lägg det åt sidan.
3

Leta reda på kontakten kabelstammen på baksidan av generatorn genom att trycka på låstungan och dra kontakten rakt ut från generatorn. Avlägsna ” BAT ” kabeln från baksidan av generatorn, med hjälp av en skiftnyckel för att ta bort muttern, skjut sedan kabeln från terminalen.
4

bort den övre och nedre fäste bultar från generatorn och lyft den rakt ut i motorrummet. Sänk den nya generatorn på plats och montera de övre och undre bultarna men dra inte åt dem ännu.
5

Installera ” BAT ” kabel på terminalen på baksidan av generator, trä därefter låsmuttern på bulten och dra åt den med en hylsa och spärrskaft. Anslut den elektriska kontakten till generatorn, vilket gör att den låses på plats.
6

Placera generatorn remmen på remskivan och dra generatorn ut ifrån motorn, dra åt bältet. Dra den övre och undre skruvarna för generatorn för att låsa den på plats. Dra åt bultarna till 15 Nm. med en momentnyckel.
7

Anslut den negativa batterikabeln till den negativa polen på batteriet. Montera bulten och dra åt den med en skiftnyckel tills kabeln är säker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72409.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.