Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter Dash Fuse i en 1997 Ford Expedition

Om instrumentpaneler och strömbrytare på instrumentbrädan i din 1997 Ford Expedition förlorar sin belysning, är den grundläggande hanteringen av din bil påverkas inte. Men när man kör på natten, kan du inte läsa hastighetsmätaren och temperatur eller bensin mätare, skapar en farlig trafiksituation. Lyckligtvis ersätter streck säkringen nästan alltid korrigerar problemet och snabbt få dig tillbaka på vägen. Saker du behöver
utbytessäkring, 5 A rating
Spetstång (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Stäng av motorn och ta ur nyckeln ur tändningslåset. Detta garanterar att du inte kommer att få en elektrisk stöt eller skada lamporna i instrumentbrädan.
2

Leta förarens sidoluckan säkringsdosan. Det är en liten rektangulär panel placerad under och något till vänster om ratten, nära vänster knä om du sitter i förarsätet.
3

Dra av locket med fingrarna för att öppna lådan och exponera säkringarna. Leta upp streck säkringen, som reglerar instrumentet och slå belysning. Det är i den andra kolumnen från höger, och den sjunde raden uppifrån. Det är färgat beige, och är numrerade 18 i ägarens handbok.
4

Ta ut säkringen. Du kan dra ut den med fingrarna, använd verktyget säkringen avdragare finns i säkringsboxen, eller använda ett par nål-tång.
5

Inspektera säkringen att se till att det blåst. En trasig säkring har en paus i metalltråd i mitten av sin plast, och kan visas bränd eller smält.
6

Sätt i 5 A utbytessäkring i den gamla ens öppningen och tryck den in med fingret för att se till att den sitter ordentligt fast.
7

tillbaka locket säkringsdosan. Slå på bilen och se om Dash instrumenten är ordentligt upplyst.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72212.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.