Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Bärbara hjulinställningssystem Verktyg

Hjulinställning är en av de viktiga uppgifter som utförs under fordonsunderhåll. Det är relationen av bilhjul till själva fordonet, till varandra och till vägen. De viktigaste syftena med att genomföra hjulinställning är att se till att fordonet är stabilt på vägen, för att minska mängden slitage på däck och att producera den minsta rörelse motstånd. Felaktig hjulinställning kan vara mycket farligt eftersom det kan allvarligt påverka köregenskaperna och fordonssäkerhet. Hjulinställning handlar främst tre stora mätning vinklar: caster, camber och toe. EZ Linjelaser Wheel Alignment Tool

EZ Linjelaser är en verktygssats används för att rikta olika system såsom hjul och axlar på fordon såsom tunga lastbilar och släpvagnar. En av dess främsta fördelar är att det är kompatibelt med fordon som använder tå inställningar. Denna verktygssats levereras med magneter som fästs direkt på fordonet systemet, en 32-tums måttband och två magnetiska påhängningshöjder adaptrar stift. Det har förmågan att fånga mätningar på mindre än tio minuter. Om lasern går genom centrum av magneten när skott, sedan bil-systemet hjulen är korrekt justerade. Om inte, är samma laser som används för att rikta hjulen ordentligt.
Camber Caster spår

camber Caster mätare är en liten, bärbar enhet som är ansluten till änden av axeln på ett fyrhjuligt fordon i syfte att nollställa de uppmätta ringer. Den fångar mätningar av camber och caster för ett hjulfordon. Camber hänvisar till spetsen av däcket och hjulet, medan caster är lutningsvinkeln av kopplingstappen. När det hjul tippas mot centrum av den kart, mätningarna anses positivt, mot framsidan av den kart, mätningarna är negativa. Som för camber, om kart tippas mot mitten, mätningarna betraktas som negativa. Om det är på utsidan, mätningarna är positiva.
Laser Hjulinställning spår

laser hjulinställning spårvidd är en batteridriven och bärbar enhet som är lätt att använda och kalibrera. Den har förmågan att ta snabba mätningar från bilar och har en kalkylator för att konvertera mätningar. Den producerar mätningar av den kombinerade skränkningsvinkel med hög precision. Det utgör laser, laser måltavla och en spegel. Denna mätare ger tydliga laserlinjer som säkerställer snabba och exakta avläsningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73846.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.