Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning tanklocket på en 2004 Chevy Truck

tanklocket är en av de mest underskattade bitar av fordonets säkerhetsutrustning. Å ena sidan är en stor tank full av mycket brandfarlig vätska, och på andra sidan är en värld full av gnistor och råjärn bara väntar på att ställa tanken på elden. Att se ditt tanklock är i gott skick och tätning bensintanken korrekt är en av de enklaste och ofta bortglömd säkerhetskontroller du kan göra på din 2004 Chevy truck. Instruktioner
1

Öppna locket tanklocket (plastbiten som täcker tanklocket) och ta bort tanklocket. Titta noga på insidan av nacken som leder till bensintanken och kolla till eventuell deformation av hård överhettning.
2

Kontrollera tanklocket till eventuell deformation av gängorna från hård åtdragning.

3

Titta på toppen av tanklock för eventuella sprickor eller djupa repor i toppen. Vänd locket upp och ned och leta efter eventuella skador på O-ringen. Detta kan innefatta avbrott, sprickor, gallring, missfärgning eller något annat som ser ut på plats.
4

Kontrollera tätningen i tanklocket. Vanligtvis en dålig tätning kommer att orsaka en lätt kontrollera motorn. Du kan också kolla tätningen genom att sätta locket på, sitter på sidan av flaket och studsar upp och ner för att se om någon gas sipprar ut. Du kan också köra och leta efter någon gas rest runt kanten av locket efter att du slutar.
5

Watch för subtila problem med locket. Dessa kan innefatta höga gas körsträcka eller gas stänker ner på sidan av lastbilen.
6

Byt tanklock om du märker några tecken på problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73959.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.