Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Acura Timing Belt Installation

Acura är en mid-size lyx sportbil, som tillverkats sedan 1996. Motorn för många sena-modell acuras är Hondas J32A motor, vilket är en sex-cylindrig, 3,2-liters motor med en enkel överliggande kamaxel. Kamremmen på denna motor håller kamaxeln och vevaxeln synkroniserade, och kräver i allmänhet byts efter 60.000 miles. Den främsta rummet vid installation av kamrem på en Acura är att hålla vevaxeln och kamaxeln väl överens under förfarandet. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
rörtång
Planka
Ordet jack
Holder Attachment Tool 07MAB-PY3010A
Stopper verktyg 14540-P8A-A01
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln med en hylsnyckel och ta bort locket till tändspolen. Lyft bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Lossa båda framdäcken med en rörtång. Ta bort stänkskyddet under fordonet och lossa tillbehör drivremmar.
2

Placera en planka ovanpå en domkraft och placera domkraft under oljetråget av fordonet. Höj domkraft något att ta motorns vikt utanför sidomontage. Lossa skruvarna som fäster sidomontage till motorn och chassit med en hylsnyckel. Avlägsna sidomontage från framsidan av motorn.
3

Lossa fästskruven för oljestickan röret med en hylsnyckel. Ta ut oljestickan ur sin O-ring fäste. Ta bort skydden på kamremmen att exponera kamremmen på kamaxelns remskivor.
4

Vrid vevaxeln medurs för att justera inställningsmärkena. Den vita markeringen på vevaxeln remskiva måste anpassa sig till tidpunkten på locket av kamremmen locket. Inställningsmärkena på kamaxel remskivor skall befinna inställningsmärkena på den bakre övre luckan på kamremmen.
5

Håll vevaxelns remskiva på plats med hållare Attachment Tool 07MAB-PY3010A. Lossa bulten på vevaxeln remskiva med en hylsnyckel och dra vevaxelremskivan från motorn.
6

Ta bort en av batteriets bultarna med en hylsnyckel. Skruva in bulten i hålet vid basen av höger topplock för hand för att hålla justeraren kamremmen på plats. Ta bort fästet motorfästet och lossa bulten för kabelstyrrullen med fem varv. Demontera kamremmen och tändstift.
7

bort bulten från höger topplock för hand och skruva in den i sitt ursprungliga hålet på batteriets klämma med en hylsnyckel. Ta spännaren kamremmen och bifoga Stopper verktyg 14540-P8A-A01 för att hålla den automatiska spännaren på plats.
8

Upprepa steg 4 för att justera inställningsmärkena på vevaxeln och kamaxeln, om det behövs. Montera spännare kamrem, och ta bort proppen verktyg 14540-P8A-A01 att släppa spännaren.
9

Installera den nya kamremmen på vevaxeln drev tomgångsskivan, vänster kamaxelhjulet, vattenpump remskiva , höger kamaxelhjulet och justering remskiva i den ordningen. Dra åt fästskruven på kabelstyrrullen bult 33 foot-pounds med en momentnyckel. Anslut bultarna som fäster motorfästet till motorn. Dra åt Nr 6 bult till 104 tum-pounds och dra åt Nr 10 bultar till 33 foot-pounds med en momentnyckel.
10

Fäst kamremmen täcker med en hylsnyckel. Anslut vevaxelremskivan och skruva åt skruven för hand. Dra vevaxeln bulten till 181 foot-pounds med en momentnyckel och Holder Attachment verktyg 07MAB-PY3010A.
11

Vrid vevaxeln minst fem kompletta medurs varv för att positionera kamremmen på dreven, och rikta inställningsmärkena justera igen. Utför steg 1 till 3 i omvänd ordning för att installera de återstående komponenterna. Justera spänningen på drivremmar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75013.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.