Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar en generator i en 2003 Chevy Malibu

Om generatorn på 2003 Chevy Malibu gör buller eller inte hålla batteriet laddat som det ska, är det dags att ta bort den ur bilen och ha den bänk testas. Om generatorn inte längre fungerar, kan du ersätta den med en ny eller ombyggd generator från någon Biltema eller en Chevy återförsäljare. Det finns också kvalitet använd växelströmsgeneratorer tillgängliga från rädda varv om du arbetar på en stram budget. Saker du behöver
Wrench in
3/8-tums spärrnyckel
Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Leta den negativa batterikabeln på minuspolen på batteriet. Använd en skiftnyckel för att ta bort bulten och ta sedan bort batteriet kabeländen från den negativa polen.
2

Lokalisera den automatiska remspännaren på framsidan av motorn strax nedanför generatorn. Sätt en 3/8-tums spärrnyckel i hålet på framsidan av spännaren och vrid den motsols, vilket gör att remmen slak. Ta loss remmen från generatorn remskiva.
3

Lokalisera de tre bultar som håller fast generatorn till fästet på motorn. Avlägsna bultarna med en hylsa och spärrskaft, lyft sedan generatorn från motorn tillräckligt långt för att komma till kablarna på baksidan av generatorn.
4

Lossa stickkontakten från toppen av generator, trycka in låsfliken och sedan dra kontakten löst. Lossa muttern på den andra kontakten med en skiftnyckel, ta sedan bort muttern och kabeln från generatorn. Ta bort generatorn från motorrummet.
5

Placera den nya generatorn i motorrummet så att den sitter på fästet. Installera plug-in-kontakten på toppen av generatorn, skjuta in den tills den låses på kontakten. Installera tjock tråd på stud terminal eller "b" terminal, följt av den kvarhållande muttern. Dra åt muttern med en skiftnyckel.
6

Montera de tre bultar genom generatorn och trä dem i fästet. Dra åt bultarna med en socket och ratchet, sedan dra åt bultarna till £ 37-fot med en momentnyckel.
7

Skjut Serpentine belt på generatorns remskiva medan du håller remspännaren av remmen. Vrid spännaren medurs med en 3/8-tums spärrnyckel, gör det möjligt att dra åt bältet.
8

Installera den negativa batterikabeln till batteriets minuspol och dra åt bulten med en skiftnyckel . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71974.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.