Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är skillnaden mellan en motor för en bil & en båt?

Många människor saknar kunskap för att veta skillnaden mellan marina och bilmotorer. Den största skillnaden uppstår på grund av miljön varje motorns funktioner inom - vatten för marinmotorer och vägen för den vanliga personbilen. Generellt båtmotorer har mer komplexitet och modifieringar, som tillåter dem att hålla upp bättre i hårdare förhållanden. Ett antal system och komponenter har lagts till eller ändrats i båtmotorer för att stimulera deras utveckling, garantera säkerheten och motstå de korrosiva effekterna av vatten. Cooling Systems

vatten-cirkulationspumpen på en båtmotorer funktioner i ett "öppet" kylsystem där pumpen drar råa eller utanför vatten i motorn, till skillnad från en "stängd" kylsystemet i en bil motor, som har anti-freeze eller kylvätska ständigt innehöll. Den båtmotorer driver ut inkommande vatten överbord genom en avgasport när den är klar med det. Marina pumphjul har oftast en keramisk tätning, en stödplatta av rostfritt stål och ett brons eller gummi impeller som motstår korrosion från färsk eller saltvatten. Bil vattenpumpar har regelbundna stål fläkthjul som skulle korrodera i en marin miljö.
Elsystem

Bilmotorer typiskt utvisa bränsleångor från motorrummet till uteluften genom många öppningar i chassit. Båtar har förseglats motorrum, som håller bränsleångor inom en sluten motor låda eller motorrum. En båtmotor har speciella tätningar, isolering och extra ventiler på startmotorn, distributören och generator. Båtar har läns ventilationsfläktarna att evakuera farliga bränsleångor i motorrummet - ett förfarande som används innan båten motorn. Båtmotorer risk explosion från alla herrelösa eller läckande gnista.
Bränslesystem

flesta båtmotorer är utrustade med förgasare som har J-typ bränsle skålar. Dessa skålar har speciella egenskaper och konstruktion som gör det möjligt för tunga vibrerande, pitching upp och ner och att avvika från sida till sida. Annars bränsle skulle stänkte ut bränsle fat. Bil förgasare har typiskt lådliknande eller rund bränsle skålar som håller bränslet är konstant för de mindre vinklar som bilen upplevelser under körning.
Effekt och vridmoment

Boat motorerna måste leverera det mesta av sin kraft och vridmoment under den nedre änden av gasspjället sortiment. Därför använder de en enda framåt växel för att driva båten från en stående stopp till fullgas. Båtens motor kamaxel lober mals för att öka hästkrafter på lägre nivåer, i stället för höga varvtal. Båtmotor ventiler måste tidsinställda att förkorta överlappningen mellan avgaserna och intag när de öppnar samtidigt. Annars vatten kan dras tillbaka in i förbränningskammaren från avgasflödet, allvarligt skadar motorn.
Motorkonstruktion

Båtmotorer använda tyngre konstruerade block lastbilsmotor, som har vevaxlar innehas av en fyra-bult main cap-systemet. Bilmotorer har typiskt två-bult viktigaste lock, eftersom de upplever mindre stress och krav makt. Detta innebär att båtens motor ramlager, lager spö och kamaxellagren blir tyngre i byggandet. En båtmotor har inte lyxen att kryssa över en hård yta som en bilmotor,. Båtmotorer alltid prestera under konstant belastning, sätta mer stress på de viktigaste motordelarna Addera Avgassystem

Många båtmotorer har "våta" avgasgrenrör. En våt avgasgrenröret har en regelbunden grenrör som har portar att utvisa brända avgaser, men har också en intern vattenledning som kyler avgaserna så att de inte når kritiskt höga temperaturer. Båt avgasgrenrör nå högre temperaturer än grenrör bilavgaser grund av sin slutna karaktär och måste köra mycket hårdare under belastning. Bil avgasgrenrör springa mycket svalare på grund av den inkommande luften utkast som cirkulerar inne i motorrummet.
Packningar

båtmotor packningar har speciell, hög kvalitet konstruktion som gör dem resistenta mot högre temperaturer och korrosion saltvatten. De måste också täta bättre än packningar bilmotor, eftersom de finns i en vattenmiljö där fukt orsakar kraftig rost och försämring.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75510.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.