Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man installerar en oljepump i en 6.5.Turbo Diesel

General Motors tillverkade en 6,5-liters dieselmotor Från 1992 till 1999. Den hade oftast en turbo och var vanligast i tunga lastbilar tillverkade av General Motors under denna period. Syftet med oljepumpen är att smörja de rörliga delarna genom att cirkulera olja genom motorn. Oljepumpen på General Motors 6,5-liters turbodiesel är under motorn, och är en del av oljetråget församling. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
tråget för olje
Jack
Jack står
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Lyft bilen och stödja den på pallbockar. Placera ett uppsamlingskärl under dräneringshålet i vevhuset. Ta bort avtappningspluggen med en hylsnyckel, och låt oljan rinna i pannan. Byt avtappningspluggen.
2

Rotera vevaxeln manuellt så att nr 1 och nr 2 vevstakar är i det övre läget. Ta bort fästbultarna för oljetråget med en hylsnyckel. Sänk oljepumpen för att få tillgång till bränslepumpen.
3

Lossa fästskruvarna för oljepumpen med en hylsnyckel. Låt oljepumpen och dess förlängning axel att falla in i oljetråget. Lossa kastrullen från fordonet.
4

Montera nya oljepumpen på plats på ramlageröverfallet. Rikta förlängningsskaftet med oljepumpen enheten och skjut pumpen på plats. Fäst bultarna för oljepumpen och dra dem till 65 ft lbs. med en momentnyckel.
5

Montera oljesumpen med en hylsnyckel och sänka bilen. Fyll motorn med olja. Starta motorn och korrigera eventuella oljeläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74870.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.