Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Ford Contour Timing Belt Installation

En kamrem förbinder vevaxeln av en bilmotor till kamaxeln. Den synkroniserar kamaxeln till vevaxeln så att motorn ventilerna öppnar och stänger vid rätt tidpunkt. Kuggremmen kommer att behöva bytas ut vid en viss tidpunkt i enlighet med tillverkarens instruktioner. Det kan också bli skadad eller sprucken och måste bytas ut innan den perioden är över. Om det inte ersätts det kan leda till skador på motorn i Ford Contour som kan bli mycket kostsamt. Saker du behöver
Hylsnyckel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Pop huven på Ford och lokalisera kamremmen nära motorn i fordonet. Lossa och ta bort de tillbehör drivremmar från motorn med en skiftnyckel.
2

Ta av den högra motorfästet på motorn. Skruva loss de två skruvarna som håller den på plats med en hylsnyckel. Lossa de sex vevaxeln bultarna som håller remskivan på plats och ta bort den. Ta bort både den övre och undre transmissionskåporna bälte.
3

Lossa bulten remspännaren och skjut sträckaren från remmen. Dra åt spännare skruven för att hålla den på plats och demontera kamremmen.
4

Placera den nya kamremmen på remskivorna och kontrollera att alla inställningsmärkena rätt inriktade. Lossa spännare skruven så att fjädern kan dra tätt mot bältet. Dra ner på spännare skruven med en skiftnyckel och se till att det är 1/3 av en tum mellan spännaren och vevaxelns remskiva.
5

Vrid vevaxeln två varv för att justera timingen markerar korrekt . Sätt allt på plats igen i omvänd ordning som den togs bort enligt samma förfaranden. Anteckna datum eller körsträcka som kamremmen ersattes så det kommer att vara kända när det behöver bytas ut igen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74853.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.