Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter distributör på en 92 F-150

Den mångsidiga F-150 pickup truck uppfyller behoven hos hårt arbetande hantverkare och växande familjer. De värderingar för alternativ tillåter Fords full storlek lastbil kan anpassas till nästan alla krav. Populariteten av trucken kan bero, åtminstone delvis, till denna anpassningsförmåga. Oavsett om din 1992-modellen är en grundläggande sex-banger växelspaken eller en lyxig modell klippas ut med alla godsaker, är återförsäljaren ersätts på samma sätt. Saker du behöver
skiftnycklar
Tänger
Skruvmejslar
Chalk
Tändningsinställning ljus
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet för att skydda mot oavsiktlig spänningssättning av tändkretsar. Använd en skiftnyckel för att lossa muttern av batteripolen genomgående bult. Sprid terminal som är öppen genom att föra in och vrida en skruvmejsel i springan ovanför genomgående bulten. Lyft ledningsskon utanför den batteripolen, och stoppa kabeln vid sidan av batteriet.
2

Släpp fördelarlocket nedhållande klipp för hand och placera locket på en sida av fördelaren. Koppla distributören kabelhärvan kontaktdon från fordonets kabelnät för hand.
3

Använd en fysisk egenskap hos distributören kroppen, som en tråd sele, att notera positionen av distributören i motorn . Använd krita för att göra ett märke på motorn som sammanfaller med läget för funktionen. Rita ett annat märke i motorrummet för att beteckna den exakta positionen för distributören rotorns metall spets, eller terminal.
4

Använd en skiftnyckel för att ta bort distributören nedhållande bult och behålla skor på basen av fördelarkroppen. Lyft distributören ur motorn borrningen under övervakning av rotorns rörelse. Använd den slutliga positionen av rotorn som utgångspunkt i bytet.
Installation
5

Avlägsna rotorn från den gamla distributören och tryck fast den ersättande distributör axel, observera styrtunga placering. Använd den första inriktningsmarkeringen att positionera fördelarkroppen över motorn hålet. Vrid rotorn till den ungefärliga positionen den vilade på efter att du tagit bort distributören från hålet.
6

Ställ distributören i hålet helt och noterar samtidigt rotorns position. Använd den andra inriktningsmarkeringen att kontrollera korrekt rotor arrangemang. Du kanske måste höja fördelarkroppen ur hålet delvis att justera rotorns position i efterföljande försök att landa rakt på den andra inriktningsmarkeringen.
7

Installera distributör hold-down bult genom kvarhållande skon och dra åt skruven. Sätt tillbaka locket och fäst den genom att trycka på håll-ner klippen på plats. Återställ de elektriska anslutningarna på distributören och batteriet. Starta motorn och använd stroboskop att ställa tändningen med tillverkarens specifikationer för din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75762.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.