Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar Tryckomkopplare när den konverteras till 134A

modern bil luftkonditioneringssystem har en låg-tryckvakt som stänger av strömmen till systemet i händelse av ett system fel. Lågt köldmedietryck kan skada kompressorn, men bytet kommer omedelbart stänga av systemet för att förhindra skador på kompressorn. Den amerikanska regeringen kräver R-12 kylmedel som skall ersättas med en mer miljövänlig kemikalie som kallas R-134A. För att spara tid och arbete, kan tryckvakten i bilen luftkonditioneringssystem ändras medan du konverterar från R-12 köldmedium R-134A eftersom båda uppgifterna kräver avlägsnande av befintliga köldmedium. Saker du behöver
Vehicle servicemanual
Wrench
Dry rag
Visa fler instruktioner
1

Läs din manual bilservice för att veta var de lågt tryckvakt i bilen luftkonditioneringssystemet. Olika bilmodeller har olika switch platser.
2

Öppna huven på din bil, eller titta under instrumentbrädan och peka ut den exakta platsen för växeln. Titta på omkopplaren och bestämma storleken på nyckeln som du kommer att behöva skruva den senare.
3

Kör din bil till en US Environmental Protection Agency (EPA) certifierad professionell licens att återhämta R -12 köldmedium, sedan har den professionella avlägsna R-12 kemikalie från bilens luftkonditioneringssystem.
4

Öppna huven på din bil, eller går under dess instrumentbrädan för att komma åt tryckvakten gång R-12 kylmedel återhämta processen har slutförts. Koppla den elektriska kabeln isatt på spetsen av strömbrytaren och skruva bort den gamla låg-tryckvakt, med hjälp av en skiftnyckel.
5

Slip den nya O-ringen som medföljer tryckvakten på den nya byta, skruva sedan den nya brytaren medurs på kopplingen. O-ringen tätar gapet mellan växeln och montering för att undvika läckage av köldmedium.
6

Anslut sladdkopplingsdonet du bort tidigare på terminalerna på spetsen av brytaren, torka sedan basen av växeln med en torr trasa.
7

Berätta EPA certifierad professionell för att gå vidare med påfyllning av luftkonditioneringen med den nya R-134A köldmedium. Starta bilen och slå på din bil luftkonditioneringen när påfyllning processen har slutförts. Titta på strömbrytaren efter körning med din luftkonditionering körs för att kontrollera om det finns några läckor. Dra omkopplaren lite mer om det finns en läcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75692.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.