Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Cummins 555 Motor Specifikationer

Dieselmotorer tillverkades en gång främst tunga, förbränningsmotorer som används i maskiner som krävs mer ström än en bensinmotor kan ge. Den Cummins modell 555 diesel var inget undantag. Denna arbetshäst motor används främst i större fritidsbåtar men hade också tillämpningar inom tunga maskiner och stora, tunga lastbilar. Allmänna specifikationer

Cummins 555 är en åtta-cylindrig, fyrtakts, turboladdad dieselmotor i en V-formation med fyra cylindrar på varje satt sida vid 90-graders vinkel mot varandra. Denna motor har en cylindervolym på 555 cubic inches.
Ström

555 finns i tre effektklasser konfigurationer, beroende på den avsedda användningen och antalet timmar per år det ska användas. Det finns två hög uteffekt alternativ och en intermittent ström alternativ. Den första high-power alternativet kräver 270 basic hästkrafter (hk) vid 3300 varv per minut. Den andra high-power alternativet ger 270 hk vid 3000 rpm. Den intermittenta kraften alternativet ger 235 hk vid 2800 rpm. Faktiska produktionen beräknas på axeln och har en effekt på 97 procent av BHP, men den faktiska produktionen beror på de tillbehör som drivs av motorn, såsom generatorer och annan extra utrustning. De med hög effekt är begränsade till full hastighet vid två timmar var sjätte motorn körs. Intermittent drift är tillåten vid full effekt under sex timmar av varje 12 timmars drift. Av 555
Bränsleförbrukning

Bränsleförbrukning beror på strömmen val på motorn och på motorvarvtalet. Bränsleförbrukningssiffrorna Siffrorna är baserade på användning av dieselbränsle nr 2 och anges i US gallons per timme. För intermittent effekt, varierar bränsleförbrukningen från 6,9 GPH vid 2200 rpm till 13 GPH vid 2800 RPM. Den första hög uteffekt ansökan förbrukar bränsle med en hastighet av mellan 8,9 GPH vid 2700 rpm och 16 GPH vid 3300 RPM. Bränsleförbrukningen för de andra hög-output varierar Energialternativ från 8,1 GPH vid 2400 rpm till 15,1 GPH vid 3000 rpm.
Engine Specifikationer

cylinderloppet är 4 5/8 inches med en kolvslaget av 4 1/8 inches, vilket möjliggör en 17:01 kompressionsförhållande, och det finns fyra ventiler per cylinder. Olja kapacitet är 6 liter, med 5 liter som hålls i oljetråget och resten i oljefiltret och slangar. Motorn är vattenkyld, och konfigurationen varierar beroende på typen av installation. Motorn är maximalt 63 inches lång, 37 inches bred och 35 inches hög.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73531.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.