Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en Tacoma Drivning

Du bör byta drivaxeln i din Toyota Tacoma om axeln har blivit skadad eller böjd. En ersättare drivaxel kan köpas via Toyota-återförsäljare, en drivaxel butik eller en bärgning gård. Köpa hela enheten inklusive oken på båda ändarna sparar tid eftersom du inte behöver för att bryta ner den gamla axeln och byta ut komponenter. Drivaxeln kan tas bort med bara några handverktyg och är ett snabbt och enkelt projekt för hem mekanik. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
Stoppklossar
metriska skiftnycklar
Metric Hylsnyckelsats
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft den bakre änden av din Tacoma med en domkraft och stödja den på en uppsättning pallbockar. Placera ett spilloljekärl nedanför den bakre delen av sändningen för att fånga någon transmissionsolja som kan läcka ut när du drar i drivaxeln. Växla transmissionen i neutrala och chock framhjulen innan du flyttar under lastbilen.
2

Ta bort muttrarna och brickorna från de fyra fästskruvar som håller fast drivaxeln till bakaxeln bostäder med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Du kan rotera drivaxeln att göra bultarna mer tillgängligt när du arbetar dig runt flänsen.
3

Ta bort de fyra bultar och sänka den bakre delen av drivaxeln. Dra ut axeln rakt bakåt, skjuta den ur transmissionen. Var försiktig så att du inte skadar den bakre oljetätning som du tar bort axeln.
4

in glidok på framsidan av den nya drivaxeln i den bakre delen av transmissionen. Var noga med att inte riva tätning eller skada splinesen på utgående axel eller glidok när du skjuter in den
5

Lyft den bakre delen av axeln och rikta den bakre oket med flänsen på den bakre änden. Sätt i bultarna och montera muttrarna och brickorna på bultarna. Dra åt bultarna till 54-foot-pounds med en momentnyckel.
6

Avlägsna domkraften och sänker bakdelen av trucken till marken. Provkör trucken att se till att inga vibrationer och drivaxeln fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71809.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.