Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

DIY Harmonisk Balancer borttagning i en Chrysler Sebring

Den Sebring var en serie av medelstora bilar som Chrysler producerade mellan 1995 och 2010. Vevaxeln i detta fordon har en harmonisk balansaxel, liksom de flesta moderna förbränningsmotorer. Den harmoniska balansblock är i huvudsak en motvikt som reducerar de vibrationer som uppstår när vevaxeln roterar med hög hastighet. Proceduren för att ta bort den harmoniska Balansblock i en Chrysler Sebring kräver att du lyfta motorn för att komma åt den. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Domkraft
träblock
Lug skiftnyckel
Jack står (2) katalog Specialverktyg # 8454
Infoga # 6827-A
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel så att du inte oavsiktligt starta motorn under borttagningen.
Sida 2

Placera ett träblock på en domkraft för att fungera som en kudde. Placera domkraft under oljetråget och höja uttaget för att stödja motorn.
3

Koppla de tre vertikala Montera skruvar på höger sida av motorn med en hylsnyckel. Sänk domkraft och placera den så att du kan lyfta hela fordonet samtidigt få tillgång till oljetråget. Höj fordonet med domkraft och stödja den på pallbockar.
4

Skruva loss muttrarna från höger framhjul med en rörtång och dra av hjulet. Demontera stänkskyddet för drivremmen med en hylsnyckel.
5

Placera ett träblock på en domkraft, och placera domkraften under oljetråget. Stötta motorn med domkraft och koppla bort främre och bakre genomgående bultar för motorfästet med en hylsnyckel.
6

Sänk motorn med domkraft och lossa tillbehör drivremmar från deras remskivor. Lossa fästskruven för den harmoniska Balansblock med en hylsnyckel.
7

Anslut specialverktyg # 8454 till den harmoniska balansaxel och bifoga insert # 6827-A till specialverktyg. Dra balancer från vevaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75338.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.