Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter generatorn i en Chevy Aveo

Byta generatorn i din Chevy Aveo är en stor gör det själv-projekt som kommer att spara pengar. Generatorn på din Aveo är ansvarig för att ladda batteriet samt generera el för tändsystemet och andra tillbehör i bilen. Om du upplever en svag batteri på en regelbunden basis, kan generatorn vara misslyckas. Ta bort generatorn från bilen gör att du kan ha det testas eller ersätta den. Du kan köpa en ny eller rekonditionerad generatorn på de flesta bildelar butiker och de flesta av dem kommer bänk testa din gamla starter gratis om du tar med den till butiken. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet efter att lossa bulten med en skiftnyckel . Ställ in kabeln åt sidan så att den är isolerad från batteripolerna.
2

Lokalisera den elektriska kontakten i luftröret på din bil. Luftröret löper över övre delen av motorn från luften rutan till spjällhuset. Dra ur kontakten och lägga kablarna på ena sidan.
3

bort klämmorna i båda ändarna av luftröret. Ta bort luftslangen från motorn och ställ den på en säker plats. Röret löper över toppen av generatorns platser så avlägsna krävs för att komma till generatorn.
4

Leta reda på kontakten kabelstammen på baksidan av generatorn. Ta bort muttern från kontakten med en skiftnyckel och lägga kabeln åt sidan.
5

Lossa de övre och nedre bultar för generatorn med en hylsa och spärrskaft. Avlägsna Serpentine belt från remskivan efter frigöring av spänningen på remmen. Spännaren är på framsidan av motorn, vrid den moturs med en hylsa och spärrskaft för att lossa spänningen
6

Ta bort fästbultarna från generatorn och ta bort den från motorrummet.. Placera den nya generatorn på fästet och montera bultar med en socket och ratchet. Dra åt bultarna till 18 foot-pounds med en momentnyckel.
7

Installera kontakten kabelstammen på baksidan av generatorn och dra åt låsmuttern med en hylsa och spärrskaft. Dra åt muttern till 11 foot-pounds med en momentnyckel.
8

släppa spänningen på Serpentine remspännaren med Ratchet och uttag sedan installera remmen på generatorn. Vrid spännaren medurs, gör det möjligt att dra åt bältet.
9

Installera den negativa batterikabeln på negativa inlägg på batteriet. Dra åt bulten på kabeländen med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71906.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.