Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter bränslepumpar i en 1995 Buick LeSabre

Buick LeSabre var en serie av fullstora bilar som Buick uppdelningen av General Motors producerade 1959-2005. Den 1995 Buick Lesabre var en 4-dörrars sedan med en 6-cylindrig 3,8-liters motor. Denna motor används sekventiell bränsleinsprutning för att leverera högtrycksbränsle till bränsleinsprutarna. Bränslepumpen i 1995 års Buick LeSabre var i bränsletanken, vilket kräver att du tar ut tanken vid byte av bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Shop handduk
Bränsletrycksregulator ventil J 34730-1A
Bensin container
Jack
Jack står
handpump
Tool J-24187
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel för att undvika att motorn startas av misstag. Öppna tanklocket att avlasta ångtrycket i bränsletanken. Ta bort locket för bränsletrycket montering på bränsleledningen, och linda en butik handduk runt bränsletrycket montering. Bifoga bränsletrycket ventil J 34730-1A till bränsletrycket montering, och placera blöda slangen i behållaren godkänd för bensin. Öppna ventilen för att släppa ut trycket i bränslesystemet, och fäst tanklocket.
2

Höj bilen med en domkraft och stödja den på pallbockar. Koppla loss slangen filler vent från bränsletanken och anslut den öppna änden av slangen till en handdriven pump. Tappa så mycket bränsle från bränsletanken är möjligt i en bensindunk.
3

Lossa den elektriska kontakten för bränslet avsändare och ta bort bränsleledningarna från bränsle avsändaren. Lossa snabbkopplingarna för bränsleledningen och stötta bränsletanken med pallbockar. Ta bort skruvarna för bränsletankens spännband med en hylsnyckel och kopplar bort bilens bakre hangar av avgassystemet. Koppla ur bränsletanken och ta bort den från bilen.
4

Vrid låsringen för bränslet avsändaren församling moturs med verktyg J-24187. Lyft aggregatet bränsle avsändaren försiktigt från bränsletanken, lossa bränslepumpen från bränslemätaren sändarenhet. Kassera O-ringen på toppen av bränslet avsändaren. Koppla den elektriska anslutningen för bränslet comp, och frigöra klämmorna runt bränslepumpen. Dra bränslet från dess gummi anslutningar.
5

Installera den nya bränslepumpen genom att utföra steg 2 till 4 i omvänd, så att du även installera en ny O-ring. Fyll bränsletanken, och anslut den negativa polen på batteriet med en hylsnyckel. Slå på tändningen för att trycksätta bränslesystemet, och kolla efter bränsleläckage.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74371.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.