Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Byta en bränslepump på en 1997 Chevy Tahoe

Chevrolet Tahoe är en full-size SUV, eller SUV, som är nästan identisk med GMC Yukon. A 1997 Chevrolet Tahoe oftast har en 8-cylindrig, 5,7-liters motor med 2-hjul eller 4-hjulsdrift. Detta fordon har sekventiell bränsleinsprutning, vilket kräver en bränslepump som levererar bränsle till injektorerna vid högt tryck. Bränslepumpen i en 1997 Chevrolet Tahoe är i bränsletanken, så du måste ta bort tanken att byta bränslepumpen. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
sifonslangen
Bensin container
Jack
Jack står Review verktyg J-39765
Visa fler instruktioner

1

Koppla ur kabeln till batteriets minuspol med en hylsnyckel. Lossa påfyllningslocket på bränsletanken för att lätta på trycket i bränsletanken. Töm bränsletanken genom avsugning ut bränsle i ett bensin behållare med en slang. Lyft den bakre delen av fordonet med en domkraft och stödja den på pallbockar. Lossa klämmorna på slangarna för påfyllningsröret och ventilationsröret på bränsletanken. Stötta bränsletanken med pallbockar och lossa avlastningsbanden för bränsletanken. Sänk bränsletanken något och lossa de elektriska anslutningarna och slang på bränsletanken. Ta bort bränsletanken från fordonet.
2

Vrid låsringen på bränsle-monteringen moturs med verktyg J-39765. Ta bort låsringen. Lyft aggregatet bränsle avsändaren ur bränsletanken och drag bränslepumpen till att fästa slangen samtidigt som du håller ned stödet för bränslepumpen på plats. Kassera O-ringen på bränsletanken.
3

Installera den nya bränslepumpen i den fästa slangen på bränsle-monteringen. Var försiktig för att undvika att böja bränslekoppen eftersom detta kommer att begränsa bränsleflödet. Placera en ny O-ring på bränsletanken och installera enheten bränsle avsändare i bränsletanken.
4

Placera låsringen på bränsle-monteringen och vrid det medurs med verktyget J-39765 tills ringen låses på plats.
5

Montera bränsletanken genom att vända steg 1. Trycksätt bränslesystemet genom att vrida på tändningen i två sekunder och stänga av den i 10 sekunder. Slå på tändningen och kontrollera bränsleledningarna är täta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74329.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.