Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Felsökning inget bränsle går till en förgasare

Inget bränsle på din förgasare kan orsakas av många saker. Det kan vara en enkel fråga som ett bränslefilter ansluten så tätt att inget bränsle kan passera igenom. En annan logisk orsak skulle kunna vara bränslepumpen. Om bränslepumpen är elektrisk kan den 12 V-kortslutas. Ett hål i bränsleledningen på tankens sida kan också orsaka bränslepumpen att suga luft i stället för bränsle från bränsletanken. Det kanske inte ens vara tecken på läckage, eftersom en bränsleledning läcka på tanken sidan skulle behöva vara ovanför bränslet för läckage att visa. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Wrench set
Skruvmejselsats
Bränsletrycksmätare
Bränsleslang
Visa fler instruktioner
1

Ta och kolla alla bränslefilter belägna i bränsleledningen och förgasaren. Byt ut alla eventuella filter som inte kan bekräftas bra eller inte har ändrats nyligen.
2

Inspektera bränsleledningarna för läckage eller veck som kan störa bränsleflödet.

3

Knacka på toppen av förgasaren lätt att frigöra ett fastnat nålventil eller flottör som kan stänga av bränsle till förgasaren float skål.
4

Kontrollera säkringen märkt bränslepumpen i säkringsdosan för alla elektriska bränslepumpen utrustade fordon.
5

Anslut en bränsletrycksmätaren till Shrader ventilen om fordonet har en elektrisk bränslepump. Vrid om nyckeln och övervaka bränsletrycket, bör det vara runt 60-psi. Om utrustad med en mekanisk bränslepump, ta bort bränsleledningen till förgasaren och anslut en bränslemätare till bränslepumpen. Detta bör ge ett lågt tryck, i enlighet med 20-psi när motorn dras runt över.
6

Kontrollera den mekaniska bränslepumpen genom att placera en bränsleledning till en gas kan och fästa den andra änden till intaget av bränslepumpen. Dra runt motorn och kolla på bränsle på förgasaren. Motorn kan börja med bränsle från en avlägsen källa såsom ett bränsle kan. Om pumpen drar bränsle från burken och inte tanken tanken skärmen måste inspekteras och eller bytas ut. Detta skulle kräva att ta bort bensintanken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/74124.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.