Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

1993 Chevy Korsika bränslepump Anvisningar för byte

Bränslepump misslyckande kommer att stoppa en bil i dess spår. En motor sputtring och avstängning är det mest anmärkningsvärda tecknet på fel på pumpen. Om det finns gas i din tank och dina fräser bil och stänger du kanske behöver byta din bränslepump. Bränslepumpen är placerad i din bensintank och det kan bytas inom två till fem timmar med alla de rätta verktygen. Saker du behöver
Handheld hävert pump
Jack
Jack står
Tire block
platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Socket-wrench set
Hammer
Mässing punch
Visa fler instruktioner
lindra Bränsletryck
1

Avlägsna tanklocket för att lindra eventuella tryck i bensintanken.
2

Koppla loss ledaren för bränslepumpen församling som ligger bakom bränslefiltret slangen, om du har en modell med port bränsleinsprutning. Bränslefiltret slangen är nära bränslefiltret precis framför den bakre däcket på passagerarsidan.
3

Kör motorn tills den använder allt återstående bränsle och stannar.

4

Koppla bort den negativa batteripolen.
Ta Bränsletank
5 gas

Sifon av din tank eller använda bränslet upp om det är mer än en åttondel full. Använd en hävert pump för att suga bränsle ur bilen. Sätt en slang änden in i bensintanken och den andra i en bränsle-säker behållare. Pumpa ut bränslet ur tanken i behållaren.
6

Engagera nödbromsen och blockera framhjulen. Höj baksidan av bilen med en domkraft och placera den på pallbockar. Avlägsna domkraften.
7

Koppla loss ledaren för bränslepumpen montering om du inte redan har gjort det. Koppla ångan returslangen, påfyllningsröret, och rören vent. Koppla loss slangen bränsletillförseln och bränsle-returslang samt.
8

Support bränsletanken med domkraften och ta bort båda återhållande remmar. Sänk tanken tills du kan komma åt kablarna och ta bort jordningsband och tråden. På marken
9

Sänk bränsletanken och ta med den ut från under bilen.
Review bort bränslepumpen
10

hjälp av en stans och hammare, knacka försiktigt den inre ringen moturs tills de inre kammarna är gratis.
11

Dra bränsle pumpa ut ur tanken. Se till att inte stöta den på något eftersom bränslet nivåvippa och bränslet sändande enheten är känsliga och även en liten bula kommer att göra avläsningar felaktig.
12

Kontrollera O-ringen ovanpå bränslepump och filtret på undersidan av den. Om O-ringen är sprucken eller torrt, byt ut den. Om filtret inte kan rengöras, måste den bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73930.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.