Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du återställer en Check Engine Light för en 2000 4-Runner

Den 2000 Toyota 4-Runner är utrustad med den andra etappen av diagnostik på kortet (kallas OBD II). Medan återställa en lätt kontrollera motorn kan göras genom att koppla bort batteriet, är ett bättre sätt att först läsa och rätta till problemet. Detta kan göras med en prisvärd ficka scanner. Dessa enheter har kommit ner i pris under de senaste åren och de passar alla OBD II-utrustat fordon på vägarna i dag (sedan 1996 och nyare). Saker du behöver
Pocket scanner
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera diagnostiska /datalänkanslutningen (DLC) under instrumentbrädan på höger sida om ratten i 4-Runner. Denna kontakt har en 16-stift anslutning och är formad som en liten trapets.
2

Anslut fickan skanner i DLC. Vänd fickan skannerns strömbrytare på, om det är så utrustad. De flesta pocket skannrar använder ström från bilens batteri.
3

Placera nycklarna i tändningslåset och vrid 4-Runner till key-on/engine-off positionen. Denna position är två tändning klick framåt och tänds lamporna på instrumentpanelen och ge alla elektriska funktioner i SUV.
4

Läs skannerns skärm meny och alternativ. Medan det finns många pocket scanner märken och typer (de högre priser som har fler funktioner), de är enkla att använda och självförklarande.
5

Använd bläddringsknappen för att flytta markören på menyn på "radera kod (er)" eller "felkoder Erase" (felkoder). På vissa modeller av scanners, kan en radering knapp att visas. Om så är fallet, tryck på knappen Radera.
6

Följ därefter instruktionerna på skannern. Vissa kanske frågar om du är säker på om du vill radera koden. Om så är fallet, bläddra till "ja" och tryck på "enter" eller "radera" igen.
7

Vänta menyn för att läsa "-kommandot skickas" innan du kopplar ur skannern från DLC.

8

Starta motorn på den 4-Runner och kolla på instrumentpanelen för att se ikonen kontrollera motorn inte längre lyser.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71924.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.