Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur fixar stora sprickor på en vindruta

Om bilen blir gammal nog, är chansen att din vindruta kommer få flisas eller sprucken. Byta en hel vindruta kan vara kostsamt och är inte miljövänligt. I många fall vindrutor behöver inte bytas ut, särskilt om skadan är ringa. De flesta små chips och sprickor kan lätt repareras. Du kan göra jobbet själv i några få steg. Saker du behöver
auto glas reparationer kit
Rakblad
Glas rengöring Clock lösning
eller titta w /second hand
Ultraviolett lampa (tillval)
Visa mer Instruktioner
1

Förbered vindrutan genom att grundligt rengöra spruckna området. Innan du börjar reparationen, se till att vindrutan är ren, fri från skräp, och helt torr.
2

Ta ett rakblad och skrapa bort allt överflödigt glas partiklar som kan ha fastnat i sprickan själv, liksom eventuella torkade saven, kadaver bugg, eller annat skräp.
3

Rengör vindrutan noga med tvål och vatten och låt torka. När helt torr, tillämpa solution.Solutions glas renare kommer i en mängd olika typer, inklusive kemisk-baserade och miljövänlig.
4

Följ anvisningarna på auto glas reparation kit, vilket gör att du följa de exakta stegen. Den syntetiskt glas harts som används i dessa kit kan vara volatil om inte tillämpas korrekt.
5

Applicera spruta med flytande glas förening till insidan av sprickan, knäppa och dra sprutan över längden av spricka långsamt. Använd din klocka eller titta på exakt tid dessa rörelser så att hartset kommer att fylla i sprickan utan att några luftbubblor.
6

Fyll i hela sprickan från början till slut med harts, låt det sitta i direkt solljus eller ultraviolett lampa. De UV-strålar kommer kemiskt förändra hartset från en vätska till ett fast tillstånd.
7

Låt hartset fastställts för flera timmar så att härdningsprocessen till slut. När du är klar, använd din rakblad för att skrapa överflödigt harts från vindrutan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73438.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.