Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Byta Generator på en 2002 Lincoln LS

Generatorn för varje givet fordon fungerar som generator för bil, håller batteriet laddas medan den reglerar flödet av elektrisk laddning genom motorkomponenter. Om dina lampor börjar blinka när du kör din bil eller olika elektriska processer verkar vara långsammare än vanligt, är chansen att generatorn i 2002 Lincoln LS går ut. Byta gamla generatorn med en ny man kan hålla din Lincoln ut ur garaget och på vägen där du behöver det mest. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Ratchet
platt skruvmejsel
mutterdragare
Visa fler instruktioner
1

Park ditt Lincoln på en plan yta , i parkeringsbromsen och stäng av motorn. Öppna huven på bilen och leta reda på gamla generatorn genom att antingen följa kontakten från batteriet eller använder din nya generatorn som en guide till rätt komponent. Koppla bort den negativa kabeln från batteriet med en nyckel eller hylsa.
2

Leta diagrammet bältet diagrammet på din Lincoln, antingen på huven eller radiatorn svepning, och använda den för att lokalisera spännarremskivan som måste justeras för att lossa Serpentine belt. Se tabellen för instruktioner om vilken väg att vända den spännaren för att lossa Serpentine belt (vissa LS modeller kräver en medsols rörelse medan andra måste vridas moturs). Använd ett Ratchet och uttag på bulten som sticker ut ur spännaren och vrid den i pilens riktning för att lossa den. Skjut Serpentine belt utanför spännaren när den lossas och ta bort remmen från generatorn remskiva. Låt skivan gå tillbaka till sitt ursprungliga läge.
3

Koppla den elektriska kabelnätet kopplad till generatorn och ta bort den positiva anslutningen batterikabel med uttaget eller skiftnyckel. Lossa alla skruvarna på framsidan av generatorn och ta bort dem med nyckel eller hylsa. Lyft stödfästet bort från generatorn och ta bort den gamla generatorn. Montera den nya generatorn på plats. Sätt tillbaka fästet och dra åt bultarna. Återanslut elektriska ledningsnätet och den positiva batterikabeln, skjut sedan Serpentine belt över generatorns remskiva. Släpp den automatiska remspännaren att byta remmen över spännaren och låt det långsamt gå tillbaka till sitt ursprungliga läge när remmen är på plats.
4

Anslut den negativa strömkabeln till batteriet i din Lincoln med skiftnyckel. Starta motorn och låt den gå i flera minuter medan du kontrollera de olika elektriska processer i bilen och leta efter tecken på makt fluktuationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73243.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.