Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur vill kolla en elektrisk broms magnet

En trasig broms magnet kan allvarligt påverka bromskraft på en släpvagn. Medan vissa magnet problem kommer att framgå vid okulärbesiktning, kan det också vara elektriska problem som kan påverka prestandan. En äventyras broms magnet kan leda till svaga eller ojämna bromsar, eller orsaka att bromsarna att dra åt sidan. Det är viktigt att inspektera och testa magneterna varje gång bromsarna arbetas på för att säkerställa maximal effektivitet. Saker du behöver
Trailer uttag
Däck järn
lageravdragare
Rak kant Tool Review Automotive batteri
Ammeter
16-gauge wire
Visa mer Instruktioner
1

Jack släpvagnen upp tillräckligt högt att varje hjul roterar fritt. Säkra släpvagnen med klossar under ramen vid varje ände och på båda sidor för att minska risken för släpet faller på du ska jacken misslyckas.
2

Ta bort muttrarna och dra däck och fälgar rabatt på varje axel.
3

Ta bort fettet locket och ta bort sprinten och kronmutter. Om det finns en spindel bricka, ta bort det också. Ta försiktigt bort det yttre lagret, trumma, tätning och inre lagret.
4

Leta bromsen magneten. Ta en rak kant verktyg och lägg den över toppen av magneten. Kanten av magneten ska vara parallell med den raka kanten hela vägen över. Eventuella gropar eller förändringar i magnetens yta indikerar onormal förslitning och magneten bör ersättas.
5

Kontrollera mitten av magneten för koppar spole. Om någon spole kan ses, är magneten utsliten och bör bytas ut. Inspektera magnet för fett eller oljerester
6

. Om något hittas, byt ut magneten.
7

Kontrollera magnet för kortslutningar. Koppla loss kablarna och dragavlastningen så att du kan dra kablarna genom den bakre plattan. Lossa leder från hävarmen och koppla bort magneten. Anslut den positiva batteripolen till ena änden av amperemeter bly och den andra änden till en av magnettrådarna. Använd en bit 16-gauge wire och anslut magnethuset till den negativa batteripolen. Amperemätaren bör inte visa en aktuell avläsning. Om den gör det, finns en kort och magneten bör ersättas.
8

hålla magneten kabeln är ansluten till amperemeter bly, ta den andra magneten tråd och bifoga det till den negativa batteripolen. Ta den andra amperemeter bly och bifoga det till den positiva polen. En förstärkare läsning av 3,2 eller mer vid 12 volt innebär att det finns en kortslutning i spolen och magneten bör ersättas.
9

Kontrollera bromsbelägg, skor och packa lagren om det behövs medan hjulaggregat är sönder. Sätt tillbaka delarna på axeln i motsatt ordning för hur du tog bort dem. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75298.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.