Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Kommer oljetrycksbrytaren Orsak en bil för att inte starta?

En bilens oljetrycksbrytaren håller koll på oljetrycket att oljepumpen skapar . Detta är viktigt eftersom lågt oljetryck kan allvarligt skada ett fordons motor på grund av det faktum att motorn behöver tillräcklig smörjning i alla lägen. Funktioner

På äldre modell fordon , kommer oljetrycksbrytaren sända en signal till oljetryckslampan . Denna varningslampa tänds när bilen vevas men slocknar när trycket byggs . Oljetrycksbrytaren på nyare modell fordon kommer att signalera sin dator , vilket kan orsaka en bil inte startar om den har lågt oljetryck .
Pressure

Förutom en oljetryckslampan , vissa bilar har också en mätare som oljetrycksbrytaren kan informera om fordonets nuvarande oljetryck. De trycknivåer varierar vanligen från ca 7 psi till 12 psi när bilen går på tomgång och 40 psi till 60 psi när bilen körs .
Tips
< p > När det har bestämts att en oljetrycksbrytaren behöver en ersättare , finns det några saker som bör göras i förväg . Ha en ansedd mekaniker kontrollera att oljenivån är korrekt . Fordonets oljetryck bör också kontrolleras för att se till att den matchar specifikationerna för fordonets tillverkare .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75164.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.