Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Vad är en Framaxel Boot?

En framaxel boot, även känd som en konstant hastighet (CV) boot, är ett gummiskydd som går över drivaxel eller drivknut på en bil. Kängan skyddar leden och håller fett som används för att smörja leden där den hör hemma, nära friktionspunkterna. Funktion

Framaxeln boot monteras på diametern på drivaxeln så att den täcker de rörliga delarna av axeln. Den boot förhindrar skräp från att komma nära drivaxeln och håller fett packade nära axelns rörliga delar.
Typer
p Det finns två typer av stövlar framaxeln. Den första är en OEM, skräddarsydd boot. Detta kräver partiell demontering av främre drivaxel att installera. Den andra typen är delad i mitten så att den kan glida över framaxeln axel utan att kräva demontering. Efter att ha installerat denna typ av boot, är det permanent fäst med lim eller små skruvar och muttrar.
Identification

framaxeln boot kan ses samtidigt som du vrider dina hjul hela vägen till vänster eller höger. Det är en flexibel gummistövel precis på insidan av varje framhjul.
Fördelar

framaxeln boot förlänger livslängden på en drivaxel. Utan dess skydd, skulle axeln körs utan smörjning och fordonet skulle vara obrukbar.
Förebyggande /Lösning

Har din mekaniker inspektera framaxeln boot vid varje oljebyte . Om du gör din egen service, kontrollera boot regelbundet. Fånga en sönderriven boot och läckande fett kan hålla dig från att behöva mer dyra reparationer vid en senare tidpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71868.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.