Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Allmänna bruksanvisningen för en automatisk batteriladdare

Ofta, om bilen inte startar, är den första att undersöka batteriet. Fordon kräver ett batteri för att inte bara starta bilen, men också för att driva de tillbehör som strålkastare och innerbelysning. Medan bilen är igång, laddar generatorn batteriet så att den kan fortsätta att fungera. Om strålkastare eller innerbelysning lämnas påslagen under en längre tid medan bilen är avstängd, kan den tömma batteriet. Ett urladdat batteri kan laddas med hjälp av en annan bil eller en automatisk batteriladdare, vilket kräver ett eluttag. Saker du behöver
jordat eluttag
Visa fler instruktioner
1

Lägg tillräckligt med vatten till battericellerna så att batterisyran täcker de inre plåtarna. Se den dokumentation som medföljer batteriet eller kontakta batteritillverkaren för specifika instruktioner om att tillsätta vatten till batteriet.
2

Kontrollera att automatisk batteriladdare är inställd på "Off" och att alla tillbehör i bilen kopplas till "Off".
3

Fäst den röda anslutningen till den positiva polen på batteriet. Den positiva polen är märkt med ett "+"-tecknet och är typiskt rött.
4

Fäst den svarta anslutningen till fordonets ram eller till fordonets motorblocket.
5

Ange spänning och hastighet växlar till rätt inställningar om laddaren har denna funktion. Titta på batteriet, eller kontakta batteritillverkaren för rätt inställningar för din batteri.
6

Anslut automatiska batteriladdaren till det jordade uttaget och slå sedan på enheten till "On" läge. Låt laddaren för att ladda batteriet tills mätaren på automatisk batteriladdare visar att batteriet är laddat. Inte vid något tillfälle röra klipp eller batteriet när batteriet laddas. En tabell innehåller de rekommenderade laddningstider för specifika typer av batterier har inkluderats i avsnittet Referenser.
7

Vrid automatisk batteriladdare till "Off" när batteriet är laddat, dra ut enheten från jordat eluttag.
8

Koppla bort laddaren från batteriet och bil och försök att starta fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72690.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.