Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter syresensorn på en Nissan Pathfinder

Byta lambdasonderna på din Nissan Pathfinder kräver en speciell hylsa för att ta bort och montera sensorerna. Lambdasonderna är en kritisk del av motorns styrsystem och bilens dator beror på läsningen av dem för att avgöra om motorn går fett eller magert. Lambdasonderna kan köpas från återförsäljare om du vill OEM delar, eller de är också tillgängliga från alla Biltema som eftermarknaden reservdelar. Saker du behöver
Jack
Jack står
Ratchet
Syresensor socket
Visa fler instruktioner
1

Höj framför lastbilen med en domkraft och stödja den med domkraften placeras under ramen. Lokalisera de två syresensorerna i avgassystemet. Det finns ett i det främre högra avgasröret och en i den främre vänstra avgasröret. De är båda något nedströms från utblåsningsgrenrören.
2

Leta reda på kontakten ledningsnätet på änden av sensorn. Koppla ur kontakten och lägga selen åt sidan.
3

Ta syresensorn med en syresensor socket och ratchet, vrida sensorn moturs för att lossa den. Lyft ut den gängade insatsen i avgasröret och kassera den.
4

Träd den nya sensorn i avgasröret montering och dra åt den med syresensorn socket och en spärrfunktion. Anslut den elektriska kontakten till kabelnätet kontakten på trucken.
5

Flytta till den andra sensorn och upprepa processen att ersätta det liksom. Stöd trucken med din jack och ta bort domkraften, sedan sänka lastbil till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71711.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.