Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter topplockspackning på en 1984 Ranger

Ford Ranger är en kompakt pickup som har varit i produktion sedan 1983, med den första generationen av denna serie, inklusive 1983 genom 1988 års modeller. De vanligaste motorerna på 1984 Ford Ranger är fyrcylindriga motorer med ett deplacement på antingen 2,0 liter och 2,3 liter. Dessa motorer har en enda cylinderhuvud för samtliga fyra cylindrar, som sitter på toppen av motorblocket. Den topplockspackningen i 1984 Ranger kräver vanligtvis utbyte när du tar bort topplocket. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Behållare för kylvätska
Packning skrapa
Visa fler instruktioner
1

Ta bort kabeln från batteriets minuspol med en hylsnyckel för att förhindra motorn från att starta när du byter topplockspackningen. Placera en behållare under avtappningskran i botten av kylaren och ta bort avtappningskran med en hylsnyckel. Tappa ur kylvätskan ur kylaren i behållaren, och byt avtappningskran.
2

Koppla luftrenaren från insugningsröret med en hylsnyckel och ta bort ventilkåpan. Lossa drivremmen för kompressor om bilen är så utrustad. Ta bort fästbultarna för kompressor och avlägsna luften kompressor fäste från topplocket. Tryck kompressor ur vägen för att komma till topplocket.
3

bort insugningsröret och avgasgrenrör från topplocket med en hylsnyckel. Anteckna position förenade skruvarna på luckan för kamaxeln drivremmen, så att du kan installera skruvarna i rätt position senare. Ta bort locket för kamaxeln drivremmen.
4

Vrid spännaren för drivremmen moturs med en hylsnyckel för att lindra spänningen på drivremmen. Lossa drivremmen från sina remskivor. Koppla utloppet och dess slang från topplocket.
5

Ta armbågen utloppet från topplocket med slangen monterad. Ta bort fästbultarna från topplocket med en hylsnyckel och lyfta topplocket från cylinderblocket.
6

Ta bort packningen från motorblocket. Rengör återstående packningsmaterialet och annat skräp från topplocket och cylinderblocket med en packning skrapa.
7

Placera den nya packningen på cylinderblocket, och montera cylinderhuvudet till cylinderblocket. Efterdra alla skruvarna för topplocket till mellan 50 och 52 foot-pounds med en momentnyckel på första passet. Dra åt bultarna till mellan 80 och 90 foot-pounds på det andra passet.
8

Montera kamaxeln drivremmen till sina remskivor. Sätt tillbaka locket för kamaxeldrivningen och installera fästskruvarna för locket, använda dina anteckningar från steg tre som vägledning. Dra åt bultarna till mellan 6 och 13 foot-pounds med en momentnyckel.
9

Installera en ny packning för vatten och anslut utlopp till motorn. Dra åt bultarna till mellan 12 och 15 foot-pounds med en momentnyckel. Montera avgasgrenröret och insugningsröret med en hylsnyckel. Fäst fästet för kompressorn till topplocket, om din bil är så utrustad.
10

Fyll bilen med kylvätska, och anslut kabeln till den negativa batteripolen med en hylsnyckel. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75431.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.