Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Wheel Lug Nut Åtdragningsmomentspecifikationer

Det finns tre grundläggande typer av hjulmuttrar lug: koniska, mag eller skaft stil samt kulsäte eller sfärisk. Vid byte av ett hjul eller muttrarna, är det viktigt att de korrekta lug nötter används. Tråden diameter, stigning och säte för olika typer av hjulmuttrarna är inte samma sak, och de är inte utbytbara. Korrekt installation av ett hjul kräver att piggen-nut vridmoment ställas in på den rekommenderade specifikationen för ditt fordon för att förhindra skador. Vridmoment Specifikation Villkor

Vridmoment specifikationer för rena, torra gängor som är fria från smuts. Aldrig tillämpa anti-gripa smörjmedel på gängorna på en lug nut såvida inte det. Användningen av anti-gripa smörjmedel kan resultera i felaktiga åtdragningsmoment som kan orsaka över åtdragning och skador på muttrarna eller rotorer fordon och bromstrummor.
Lug Nut Specifikationer
< p> Tråden eller skaftdiameter av en lug nut är diametern av dubben delen av tappmuttem mätt tvärs över längdriktningen från de yttre kanterna av gängorna. Tråd-stigning kan betyda antalet trådar per tum, eller om de förtecknas i millimeter, avståndet i millimeter mellan trådarna. Sitsen är arean på hjulet där tappmuttem kommer dra ner.
Typiska Vridmoment

rätt moment specifikationen för din bil kan hittas i din instruktionsbok eller bilens verkstadshandbok. Om du inte hittar rätt moment specifikationen, kan följande värden användas till bilens exakta vridmoment kan bekräftas. Du måste känna till skaftdiameter din lug nöt att hitta den typiska momentområdet.

(Shank diameter) = (Vridmoment i foot-pounds) katalog

12 mm = 70 och 80

14 mm = 85-90

7/16 tum = 70-80

halv tum = 75-85

9/16 inches = 135 och 145

5/8 inches = 125-135

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/73305.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.