Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man gör Framhjulsinställning

En framhjulet eller fyra hjulinställning är en bra tjänst för att utföra på din bil under rekommenderade underhållsintervall schema. Poly linjer mäta många vinklar av fordonets hjul och fjädringskomponenter. Deras huvudsakliga syfte är rätta drivkraften vinkel på fordonet. Väglinjer mäts i grader (vanligtvis genom en dator med sensorer kopplade till hjulen) och det finns tre gemensamma nämnare för att tänka på när du utför en främre hjulinställning, caster (styrvinkeln av hjulet fäst vid suspension), camber (den vertikala vinkel hos hjulet), och tå (skillnaden i mätningen från framsidan av hjulet till baksidan av hjulet). Endast justeringar som gjorts i dessa kategorier kommer att rätta till dem (eller byte av skadade delar). Caster är unadjustable i de flesta främre fordon fyrhjulsdrift och ofta indikerar en skadad upphängningskomponent. Saker du behöver
Alignment rack
Alignment maskin
spärr bar
Rattlås
Alignment justering verktyg
Fordon
lufttrycksmätare och luftchucken

Visa fler instruktioner
H
1

provköra fordonet. En anpassning bör alltid börja och sluta med en provkörning. Detta sätt kommer du att veta vilka symtom man ska leta efter när de utför justeringen. Exempel på några problem:. Ratten är off-center, bilen drar åt ett håll, och det finns vibrationer vid körning, för att nämna några
2

Ange fordonets år, märke, modell och design i linje maskinen datorn för att visa den perfekta anpassningen specifikationerna. Detta ska jämföras med den faktiska bilens mått för att kompensera och rätta till dem.
3

Lyft fordonet på anpassning rack till en bekväm höjd och nivå, och låsa gallret. Lyft fordonet av Center uttagen på anpassningen rack att avbryta hjulen. Kontrollera däcken för ojämnt slitage. Kontrollera den främre änden och bakaxel för någon äventyras suspension eller styrkomponenter. Om fordonet har en dålig kulled, Dragstång slut, trasiga spiralfjäder, lös hjullagret, eller något annat problem med fjädringen eller styrning, måste komponenten bytas ut innan justeringen utförs.
4

Kontrollera och justera däcktrycket till specifikationerna för fordonet.
5

Ta bort navkapslar om tillämpligt.
6

Installera anpassningen huvuden på varje hjul. De flesta anpassning maskiner kräver justeringsmarkeringarna huvuden fästas på alla fyra hjulen, även om inga justeringar görs på baksidan. Många framhjulsdrivna fordon har justeringar som kan utföras på baksidan, och om den är tillgänglig, bör den utföras innan Framhjulsinställning justeringar görs.
7

Utför hjulet kast ersättning för varje hjul och huvud (om tillämpligt). Detta vänder hjulet fram och tillbaka och mäter anpassning vinklar varje hjul.
8

Applicera bar spärr mellan framsätet och bromspedalen och sedan sänka fordonet från mitten uttag på anpassning rack och skakning suspensionen. Om tillämpligt, ta bort skivspelaren lås för framhjulen innan sänka framaxeln på dem. Skakning både fram-och bakfjädringen att reglera upphängningskomponenterna.
9

Lås och nivå av justeringsmarkeringarna huvuden.
10

Utför Caster swing på framhjulen per följa instruktioner anpassningen maskinens dator. Caster är mätning av hjulet svänga, eftersom den är kopplad till suspensionen när det vänder, därför är det bara mätas i den främre styraxel.
11

Starta bilen och vrid ratten ratten fram och tillbaka för att lösa de styrande komponenter. Räta ratten och lås den med rattlåset.
12

Uppmana datorn anpassningen maskinen att visa fordonets aktuella specifikationer. Jämför dessa till ideala specifikationer för att avgöra vad som behöver justeras för att korrigera justeringen. Som nämnts, om den bakre anpassningen är ute och behöver justeras, har detta att genomföras först. De flesta anpassning maskiner med nuvarande specifikationer kommer att berätta vad som kan eller inte kan anpassas till det specifika fordonet du justera. Detta kommer att hjälpa dig att hitta de komponenter och gör nödvändiga anpassningar av dem.
13

Rätt caster och camber justering först på framhjulet inriktningar. I fordon som har hjul justeringar som finns, de flesta gånger är införlivade med camber justering. Många framhjulsdrivna fordon erbjuder inte caster justeringar, men korrigera camber kan väcka Caster inom specifikationen. Camber ofta korrigeras genom att lossa fjäderben bultarna och flytta hjulet manuellt och sedan dra åt strut bultarna medan du håller hjulet i det nya läget. Se instruktionerna anpassning maskin (eller en reparationshandbok) för det specifika fordonet för att utföra rätt caster och camber justering.
14

Justera tå efter caster och camber justeringar har gjorts. Toe oftast justeras genom att lossa låsmuttern för yttre styrstag ände och sedan vrida den inre tie armen rod end. När tån är inom angivna specifikationer, skulle du hålla det inre styrstag ände stilla medan Spänn låsmuttern för att låsa positionen på plats.
15

Starta bilen, ta bort rattlåset , vrid ratten tillbaka och för ett par gånger, sedan centrera och byta rattlåset. Kontrollera igen den nuvarande anpassningen specifikationerna på anpassningen maskinen. Ibland är det inte ovanligt att behöva justera toe mätning efter lösa de styrande komponenter. Ut ur bilen och kliva av anpassningen rack innan du checkar specs,. Din vikt i fordonet och på gallret kan manipulera specs
16

bort huvudena och sänka bilen när du 're gjort.
17

Provkör bilen för att se till de symptom som den hade innan är borta eller kan förklaras (som kupade däck vibrerande) att inriktningen tjänsten kommer inte omedelbart rätt.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/71155.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.