Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du ändrar ett oljefilter med strimlad Bultar

De flesta fordon har oljefilter som skruvas fast på ett montage på motorblocket, men vissa - särskilt BMW och Mercedes-Benz och några motorcyklar - använda en teknik med "cartridgs" filter med en återanvändbar yttre skal hållit på med bultar. När du lossar dessa bultar, finns det en chans att du kan tömma eller runt dem. När avskalade, kommer en nyckel eller hylsa snurra runt bulten istället vrid bulten ut. Stripped skruvar är vanliga när man försöker ta bort en bult med fel verktyg för jobbet. Skiftnycklar är ett av dessa verktyg som är kända för att strippa skruvskallar. Lyckligtvis finns det speciellt utformade sockets som kommer grepp på den avskalade skruvskallen och gör att du kan vrida bulten ut. Saker du behöver
Penetrerande olja
Bolt extractor sockets
Hammer
Fast nyckel
dräneringskärlet
oljefilterpatronen kit
Replacement oljefilterhuset bultar
Hylsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Squirt några droppar penetrerande olja på den avskalade bulten. Oljan tränger in i gängorna och mjuka upp eventuell rost som kan hålla bulten på.
2

Plocka ut rätt storlek bult extractor uttag. De ska märkas i enlighet med storleken på bulten du behöver ta bort.
3

Hammer bulten fläkten uttaget på den avskalade skruvskallen. Det kan ta några fasta kranar till fullo hammare uttaget på problemet bulten.
4

Placera rätt storlek skiftnyckel på bulten extractor uttaget och vrid den motsols för att bryta bulten gratis. Fortsätt att vrida den motsols tills den tas bort helt.
5

Upprepa ovanstående steg för alla avskalade andra skruvar, om det finns någon.
6

Placera ett uppsamlingskärl under oljefilterhuset och skjut oljefilterpatronen ut ur huset. Skjut en ersättare filter patronen på plats.
7

Ta bort det gamla oljefiltret O-ringen och montera den nya som kom i oljefilterpatronen kit.
8

Dra ner filterhuset med nya bultar som inte är avskalade. Plocka upp dessa ersättare bultar från din lokala bil butik eller återförsäljare. Storleken och mängden varierar på bilens märke och modell.
9

Lägg till ny olja till din oljetanken tills oljan kommer upp till märket "FULL" på mätstickan.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72484.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.