Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en 2004 Honda Civic halvaxel

Den halva skaftet på en 2004 Honda Civic vänder hjulen på bilen samtidigt som överföringen vänder med motorn. Den halvaxel själv behöver sällan underhåll, men de CV-lederna på vardera sidan av den halva axeln gör. Det ' s eftersom dessa fogar är kritiska till halva skaftet fungerar, och de hålls smorda med fett som hålls på plats av en gummistövel. Dessa stövlar kan riva för någon av flera skäl, och när de gör det, kommer den halva axeln måste tas bort för att åtgärda problemet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Punch
Hammer
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
dräneringskärlet
Open-end skiftnyckel som
Spetstång 24-tums brytjärnet
Plasthammare
Visa fler instruktioner
1

lyft framsidan av Civic med domkraft och placera en par pallbockar under chassit precis bakom framhjulen. Unbolt hjul med däck järn och ställ dem åt sidan. Använd hammaren och punch för att avlägsna buckla i spindelmuttern, sedan skruva isär muttern med 1/2-tums Ratchet och uttag.
2

Placera tråget under sändningen. Ta överföringen bolt pan drain med 1/2-tums Ratchet och uttag, låt vätskan rinna i pannan. Skruva loss kulleden från lägre länkarm med en skiftnyckel, sedan göra samma sak med krängningshämmare anslutningen på armen.
3

Använd bändjärn att separera styrningen knoge och kulleden. Ta bort sprinten i mitten av drivaxeln med hjälp av nål-tång, och sedan skruva isär muttern det kördes genom att använda 1/2-tums Ratchet och uttag. Slå slutet av halvleken axeln i mitten av axeln med plasthammare.
4

Placera spetsen på spett mellan CV-leden och transmissionen. Dra tillbaka bändjärn att smälla halva axeln ur växellådan, ta sedan bort hälften axeln från Civic.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72453.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.