Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Fördelarna med att använda Struts

Struts är mekaniska anordningar som består av stänger eller stavar, vilket hus flera komponenter, främst stötdämpare och fjädrar. Tillverkarna vanligast använda stöttor i monteringen av bil ramar, placera dem i var och en av bilens fyra hörn, ovanför hjulen. Struts har ett antal funktioner, som oftast syftar till att upprätthålla bilens stabilitet. De kommer vanligtvis i två typer: tätade (vilket du inte kan justera) och funktionsdugliga (vilket du justera genom att vrida en gängad mutter). Stärka ramen

Enligt Bildelar Partihandel (se referens 2), är det huvudsakliga syftet med en strut för att stärka ramen för en bil, samtidigt hålla vissa delar av ramverket separat. Detta gör att bilens ram att röra sig och böja något, så att den kan anpassas till gropiga vägförhållanden. Enligt Car Tuning Tips (se referens 3), om du funderar på att konkurrera i en klubb bil eller annan typ av ras, denna "flex" att stagen ge-vilket är bra när det kommer till vardagliga körningen kan ibland hindra körning prestanda på tävlingsbanan. Du kan åtgärda detta potentiella problem genom att tillämpa fjäderben hängslen.
Stötdämpningssystem

Medan den segmenterade ramen för en bil som är resultatet av att kombinera stag ökar bilens totala förmåga att absorbera stötar och slag, ger varje enskild stötta även stötdämpning på egen hand. Enligt Car Junk (se referens 1), innehåller varje stötta en dämpare, eller stötdämpare, och en spiralfjäder. Skruvfjädern komprimerar och studsar tillbaka i enlighet med de oegentligheter av vägen, medan spjället minskar vårens rörelse eller mjukar varje slag att fjädern löper. Spjället minskar också bullriga mekaniska vibrationer i samband med vårens rörelse.
Stöd sidokrafter

Tillverkaren utformar stöttor i bilar så att de kan hantera längdkompression, eller krafter som går upp och ner så att motståndare till sida till sida. Det är därför en bil med fjäderben kan röra sig relativt lätt över gropiga vägar, kunna hantera den ständiga upp-och-ner rörelse. Dock är en annan fördel med att använda stöttor att de också kan hantera sidokrafter, vilket innebär att de kommer att hjälpa bilens ram absorberar stötar.
Camber
p Om din bilen har servas stöttor, då du kommer att ha den extra fördelen av att lätt kunna justera camber av bilens hjul. Camber avser invinkling av de övre delarna av hjulet. Genom att öka camber på dina hjul, kommer du öka storleken på deras "fotavtryck" eller områden yta som nuddar marken. Detta i sin tur kommer att ge din bil bättre hantering och gör att du kan slutföra snävare svängar. Dock vara försiktig med att inte öka camber för mycket, eftersom bilens toppfart kommer att lida till följd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/72416.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.